וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה ברווז בציר של עצמו וקונפיטורה דלילה של תות שדה

בARIA מגיש השף גיא גמזו מנה של חזה ברווז ורדרד, בציר של עצמו, וקונפיטורה דלילה של תות שדה

מתכון מאת: יעל עזר, מערכת וואלה

מנת ברווז באריה. אפיק גבאי
מנת ברווז באריה

מצרכים למתכון

  • יש להצטייד בחזה ברווז לכל סועד
  • ריבת תות שדה או פירות יער
  • תוספת: פירה/תפו"א אפויים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום המקסימלי, של 250 מעלות.
  • אם שכבת השומן עבה מדי, יש להסיר מעט ממנה, ולהשאיר כחצי ס"מ. חורצים את השומן בצורת שתי וערב, ממליחים ומפלפלים.
  • 2. מניחים על הגז מחבת עם תחתית עבה, ומחממים כמעט עד שתעלה עשן. חשוב שהמחבת תהיה רותחת, כדי להבטיח שהבשר לא יידבק ושהשומן יקבל צריבה הולמת. אין צורך בהוספת שמן למחבת, שומן הברווז עצמו יספיק ויעשיר את הטעמים. כשהמחבת חמה דיה, מניחים את חזה הברווז כשצד השומן כלפי מטה וצולים עד שהוא מזהיב, כ-6-7 דקות.
  • 3. אחרי הצלייה על צדו של השומן מוציאים את החזה מהמחבת החמה, ונותנים לו לנוח כ-10 דקות. המנוחה תבטיח שמיצי הבשר וכל הטעמים לא ילכו לאיבוד.
  • 5. אחרי המנוחה יש להכניס לתנור, הפעם עם העור כלפי מעלה, ואופים כ-6 דקות נוספות. הבשר במיטבו כשהוא בצבע רוזה, ודרגת העשייה מידיום-וול.
  • 6. מי שאינו שש להכין ציר, יכול להשתמש במיצי הבשר שהצטברו בתבנית האפייה, ומעט מהשומן שנשאר במחבת. מעבירים את מיצי הבשר למחבת קטנה, ומחממים כמעט עד רתיחה. בשלב זה אפשר להשתמש בכפית של ריבה טובה (כל ריבת פירות יער תתאים למטרה זו) אותה צריך "לפתוח" בנוזלים החמים שבמחבת. אופציה נוספת לשדרוג היא שימוש במעט פירות יער טריים. את הרוטב יש לבשל על אש קטנה, ולתבל במלח ופלפל, עד לצמצום עדין.
  • 7. פורסים את החזה לפרוסות של כס"מ, יוצקים מעל הבשר את הרוטב, ומגישים עם תוספת של פירה או תפו"א אפויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully