וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עמבה עיראקית אסלית

למי שרוצה לשדרג את הפיתה הביתית, מתכון לעמבה עיראקית לפי הספר, כזו שמנשנשים עם הכפית ומתענגים על כל ביס

מתכון מאת: אילנה שאמלי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • לצנצנת גדולה
  • 1.4 ק"ג מנגו ירוק וקשה (אפשר להקטין או להגדיל את כמות המנגו לפי הטעם)
  • למי מלח
  • 4 כפות מלח
  • כוס מים
  • 1.5 ליטר מים
  • לתערובת התבלינים:
  • 250 גרם בהרט עמבה
  • 150 גרם מלח רגיל
  • 75 גרם מלח לימון
  • 10 גרם חומר משמר (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 15 גרם פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מי מלח: ממיסים את המלח במים. מערבבים היטב עד שהמלח נמס לחלוטין.
  • 2. מקלפים את המנגו וחותכים לפרוסות עבות.
  • 3. מעבירים את מי המלח לצנצנת ובה ליטר וחצי מים ומערבבים היטב. מוסיפיםם את המנגו למי המלח. חשוב שמפלס המים יהיה גבוה יותר מהמנגו. סוגרים את הצנצנת.
  • 4. משרים את המנגו ליום ולאחר מכן מחליפים את מי המלח, כך במשך ארבעה ימים.
  • 5. בזמן שמחכים לריכוך המנגו מטפלים בתבלינים: מערבבים את כל התבלינים בקערה כדי למנוע היווצרות גושים עד שמתקבל מרקם אחיד.
  • 6. מעבירים את התבלינים לקערת מים ושופכים לתוך הקערה ומערבבים באיטיות עד לספיגה. מעבירים לצנצנת לארבעה ימים, ומערבבים מדי פעם כדי למנוע מהתבלינים לשקוע. בתחילה המרקם נראה דליל, בהמשך, התערובת כבר סמיכה.
  • 7. מוציאים את המנגו ממי המלח שוטפים היטב עם מים ומשאירים על המסננת לחצי שעה.
  • 8. מוציאים מהמסננת וחותכים לקוביות או לפלחים.
  • 9. מחזירים את המנגו לצנצנת העמבה. מערבבים ונותנים למנגו לעמוד יומיים-שלושה לעמוד ואז אפשר לאכול. העמבה מחזיקה מעמד במקרר חודשים ארוכים.
  • *אחרי שבועיים שלושה לפעמים המשקעים צונחים למטה ולמעלה נותרים מים, זה לא אומר שהעמבה התקלקל. אפשר לערבב ולאכול כרגיל.
  • איך מכינים עמבה- מתכון לעמבה

  • סלק אדום קר (ש?ו?ונ?ד?אר מ?ס?לוּק)

  • סמבוסק שקדים (ס?מ?בּוּס?כּ בּ?ש?כּ?ר)

  • לחם מנגו

  • סלט קוסקוס ועשבי תיבול

  • סלט ירקות וחומוס תאילנדי

  • כרובית צלויה עם יוגורט

  • רביולי קראנץ'

  • אבוקדו ממולא בסלט קינואה מיקס וירקות

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • סלט פסטה וברוקולי

  • סלט משוויה

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

  • סלט חיטה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully