- 1. מכינים מי מלח: ממיסים את המלח במים. מערבבים היטב עד שהמלח נמס לחלוטין.
-
- 2. מקלפים את המנגו וחותכים לפרוסות עבות.
-
- 3. מעבירים את מי המלח לצנצנת ובה ליטר וחצי מים ומערבבים היטב. מוסיפיםם את המנגו למי המלח. חשוב שמפלס המים יהיה גבוה יותר מהמנגו. סוגרים את הצנצנת.
-
- 4. משרים את המנגו ליום ולאחר מכן מחליפים את מי המלח, כך במשך ארבעה ימים.
-
- 5. בזמן שמחכים לריכוך המנגו מטפלים בתבלינים: מערבבים את כל התבלינים בקערה כדי למנוע היווצרות גושים עד שמתקבל מרקם אחיד.
-
- 6. מעבירים את התבלינים לקערת מים ושופכים לתוך הקערה ומערבבים באיטיות עד לספיגה. מעבירים לצנצנת לארבעה ימים, ומערבבים מדי פעם כדי למנוע מהתבלינים לשקוע. בתחילה המרקם נראה דליל, בהמשך, התערובת כבר סמיכה.
-
- 7. מוציאים את המנגו ממי המלח שוטפים היטב עם מים ומשאירים על המסננת לחצי שעה.
-
- 8. מוציאים מהמסננת וחותכים לקוביות או לפלחים.
-
- 9. מחזירים את המנגו לצנצנת העמבה. מערבבים ונותנים למנגו לעמוד יומיים-שלושה לעמוד ואז אפשר לאכול. העמבה מחזיקה מעמד במקרר חודשים ארוכים.
-
- *אחרי שבועיים שלושה לפעמים המשקעים צונחים למטה ולמעלה נותרים מים, זה לא אומר שהעמבה התקלקל. אפשר לערבב ולאכול כרגיל.