וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ממולאות בחיטה

מתכון צמחוני של מסעדת ויקי כריסטינה ברצלונה

מתכון מאת: מערכת וואלה

עגבניות ממולאות של ויקי כריסטינה. אפיק גבאי
עגבניות ממולאות של ויקי כריסטינה

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות ראשונות:
  • 10 עגבניות בגודל בינוני ללא הכיפה שלהם ומרוקנות מתוכן
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 1/2 קילו חיטה לאחר השרייה ללילה ובישול עד ריכוך
  • בצל לבן קצוץ
  • 100 גרם של פירות יבשים (עדיפות למשמשים וחמוציות)
  • כף תבלין ראס אל חנות
  • 2 זרעי הל שבורים
  • 50 גרם עלי מליסה טרייה (אם אין אז נענע)
  • 100 מ"ל ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לוחם של 180 מעלות.
  • 2. בסיר נמוך אך רחב מחממים מעט את השמן זית ומטגנים את הבצל (רק עד שהשמן ממש חם על מנת למנוע מהבצל להיות רך וספוג שמן).
  • 3. לאחר ריכוך הבצל מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים יחד ואז מוסיפים את החיטה שבושלה מבעוד מועד ואת הנוזלים.
  • 4. מתבלים עם הראס אל חנות, מלח ופלפל שחור גרוס עד צמצום הנוזלים וחיבור הטעמים.
  • 5. מכבים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול. מערבבים אותם אל תוך התבשיל על מנת לחבר את הטעמים.
  • 6. ממלאים את העגבניות ממש עד למעלה (חשוב מאוד לא לדחוס את החומר אלא למלא בצורה עדינה) ומחזירים את הכיפה מעל העגבנייה ואופים כ-12 דקות ומגישים מיד. מומלץ לקלף בעדינות את קליפת העגבנייה לאחר האפייה ולפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully