וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט פירות עם קרם פטיסייר-פיסטוק

עוגה יפה וקלה להכנה שמצטיינת בחלבון, ברזל וערכים תזונתיים נוספים וגם לא מכילה גלוטן, מוצרי חלב או ביצים

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

מתכון ללא גלוטן ללא סוכר של פיליס גלזר. צילום: אנטולי מיכאלו, מערכת וואלה! NEWS
מתכון ללא גלוטן ללא סוכר של פיליס גלזר/צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • תבנית טארט אחד גדולה בקוטר 22 ס"מ
  • מעט שמן קוקוס כתית מעולה, לשימון
  • 1/2 1 כוסות קמח שקדים (בחנויות טבע)
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס שמן קוקוס כתית מעולה (או חמאה מומסת)
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • לקרם פטיסייר פיסטוק:
  • 1 כוס פיסטוקים, מקולפים
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כוס סירופ מייפל טבעי
  • 1/3 כוס סירופ אגבה
  • 1 כף תמצית וניל טהור
  • 1 כף קמח טפיוקה + 1 כף מים (אפשר להחליף בקורנפלור, אם אין רגישויות)
  • קישוט:
  • תערובת פרוסות דקיקות של פירות מצבעים שונים, כמו שזיף איטלקי (המאורך), פרוסות קיווי, כדורי מלון כתום או ירוק, אפרסק או עוד פירות העונה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מחממים את התנור ל-170 מעלות (חום בינוני). משמנים בחמאה או בשמן קוקוס את התבניות.
  • 2. בקערה בינונית, מערבבים את קמח השקדים והמלח. בקערה נוספת, טורפים עם מטרפת יד את השמן, הדבש ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת השמן לקערה עם קמח השקדים ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. מחלקים את הבצק המעט דביק בין התבניות ומהדקים עם האצבעות לדפנות ולתחתית באופן אחיד. אופים בתנור החם במשך 15-12 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר (אפשר להכין שלב זה אפילו יום מראש, לכסות ולשמור בטמפרטורת החדר).
  • 4. מכינים את קרם הפטיסייר: טוחנים את הפיסטוקים דק ככל שאפשר בבלנדר חזק או טוחן קפה. מוסיפים את המים, המייפל, אגבה ותמצית הווניל ומעבדים במהירות גבוהה במשך 2-1 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. בקערית קטנה, מערבבים את קמח הטפיוקה והמים.
  • 6. יוצקים את תערובת הפיסטוקים לסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי טריפה במטרפת יד. מנמיכים את האש וממשיכים לטרוף כדקה. מוסיפים את תערובת הטפיוקה והמים וטורפים עוד 2-1 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מן האש ומצננים עד שהתערובת כמעט בטמפרטורת החדר.
  • 7. יוצקים את הקרם בתבנית מעבירים למקרר למשך עשר דקות. מוציאים ומקשטים בפירות הרצויים. מחזירים למקרר לפחות ל-30 דקות, כדי שהקרם יתייצב, או עד להגשה.
  • גיוונים: ניתן, להבריש את הפירות בעדינות בריבת תות שדה או משמש ללא תוספת סוכר, מדוללת במעט מים רותחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully