פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיתות כמו באבולעפיה

      פיתות חמות וטריות מהתנור הביתי - חמיס אבולעפיה מלמד את כל הטריקים לבסיס של כל יום עצמאות מוצלח

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      מדריך אפייה לפיתות של אבולעפיה (ספק 500 , יובל אבידן)
      מדריך אפייה לפיתות של אבולעפיה (ספק 500 , יובל אבידן)

      מצרכים

      • ל-8-12 פיתות- תלוי בגודל
      • 1ק"ג קמח
      • 55 גרם סוכר (4 כפות)
      • 10 גרם מלח (כף)
      • 20 גרם שמרים יבשים (בקיץ, כשחם, מספיק 10 גרם)
      • 1/2 ליטר מים (בימי חורף חשוב לוודא שיהיו חמימים)
      • מעט שמן לשימון

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 2. שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים היטב עד שנטמעים אחד בשני.
      • 3. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. השמרים צריכים להיות מפוזרים על כל הקמח.
      • 4. מוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך תוך כדי לישה.
      • 5. לשים את הבצק כעשר דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. אם צריך מוסיפים מעט קמח.
      • 6. יוצרים מהבצק כדור, טובלים אצבעות בשמן ומשמנים את הכדור.
      • 7. מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 10-15 דקות.
      • 8. מוציאים את כדור הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח ויוצרים גליל מאורך.בעזרת סכין או היד חותכים ל8-12 חתיכות (תלוי בגודל הפיתות הרצוי) ויוצרים כדורי בצק. מכסים את כדורי הבצק בעזרת מגבת ונותנים להם לנוח ל-10 דקות נוספות.
      • 9. מעבירים את התנור למצב גריל ומקמחים תבנית אפייה במעט קמח. פותחים את הכדורים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת היד או מערוך.
      • 10. מעבירים לתבנית ואופים בין 4-8 דקות או עד שהפיתות מתנפחות ומקבלות גוון חום. בשלב זה מומלץ לא לזוז מהתנור, כי התהליך קורה מהר. אחרי שמוציאים, נותנים לפיתות לנוח מעט ורק אז אוכלים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -