עראייס
נמאס לכם מטוסט סטנדרטי עם גבינה לאוחת בוקר? קבלו נשנוש עראייס שטעים ופשוט להכין כך שגם הילדים יכולים להכין לעצמם בקלות.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 2 פיתות (יכולות להיות מאתמול או מהקפאה)
- 120 גרם בשר טחון ( או 4 קציצות, בלי התיבול בהמשך)
- 1/2 כפית בהראט
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 בצל מגורר
- 1/2 כוס תערובת של פטרוזיליה ונענע קצוצות
- מלח ופלפל
- למריחה:
- ממרח פלפלים או שמן זית מתובל בפפריקה או טחינה
אופן ההכנה
- 1. פותחים את הפיתות, מורחים בממרח פלפלים, טחינה או שמן מתובל בפפריקה ומפזרים את תערובת הבשר. מניחים בטוסטר (על נייר אפייה, בשביל איכות החיים) וקולים עד להזהבה.
- 2. חותכים לרבעים ומגישים לצד סלט וטחינה וירקות טריים.
- 3. באותה שיטה מכינים גם: מאפה עוף וקארי מתבלים עוף טחון (עדיף פרגיות) בבצל, שום וג'ינג'ר ומורחים את הפיתה בקארי ירוק או אדום. קולים באותו אופן.
- 4. מאפה דג ולימון כבוש מתבלים דג טחון (זה יכול להיות כל דג טרי מקרפיון ועד לוקוס) בבצל ועשבי תיבול, מורחים את הפיתה בממרח לימונים כבושים. קולים באותו אופן.