- 1. הכנת הבצק: שופכים את המים לקערת המיקסר, אליו מחובר וו הלישה. מפוררים את השמרים לתוך המים ובאמצעות האצבעות ממוססים אותם; אם משתמשים בשמרים יבשים פעילים, ממיסים את השמרים לתוך המים או מערבבים את השמרים היבשים בקמח, ( הכל לפי הוראות היצרן המופיעות על גבי האריזה). מוסיפים את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח והשמן.
-
- 2. מערבבים את הבצק במהירות נמוכה כדי לאחד את המרכיבים, תוך עצירת המיקסר במידה והבצק מטפס על הוו או אם צריך לעבד פנימה מרכיבים יבשים ששקעו בתחתית הקערה. מגרדים את תחתית ודפנות הקערה לפי הצורך. הבצק זקוק ל-2 דקות בערך כדי להתאחד. אם יש הרבה חתיכות יבשות בתחתית הקערה שאינן מעובדות לתוכו, מוסיפים כף או שתיים של מים. מצד שני, אם הבצק נראה רך מדי, מוסיפים כמה קמצוצים של קמח.
-
- הערה: בסופו של דבר, תדעו לחוש את הבצק ותדעו אם יש צורך להוסיף מים או קמח; תמיד עדיף לתקן את הכמויות כאשר הבצק מתגבש לראשונה, בתחילת הערבוב, מאשר לחכות עד לסוף תהליך הלישה, מכיוון שלמרכיבים לוקח יותר זמן להשתלב במסת הבצק בשלב הזה ואתם מסתכנים בלישת יתר של הבצק.
-
- 3. מגבירים את המהירות למהירות בינונית ולשים עד שנוצר בצק חלק, בערך כ-4 דקות. הבצק צריך להיות מעט מוצק. מחזירים למהירות נמוכה ומוסיפים את הצימוקים במהירות נמוכה עד שהם נטמעים בבצק.
-
- 4. לישהמותחים ומקפלים את הבצק: מקמחים קלות את משטח העבודה, ומשתמשים בקלף פלסטיק לחיתוך הבצק
- כדי להעביר את הבצק מקערת הערבוב למשטח המקומח. באמצעות כפות הידיים דוחפים וקורעים את החלק העליון של הבצק ומרחיקים אותו מאתנו בתנועה אחת, ואז מקפלים את אותו חלק לאמצע הבצק. מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על התהליך במשך כדקה. לאחר מכן, דוחפים ומושכים את הבצק כנגד משטח העבודה ומעגלים אותו לצורה של כדור .
-
- 5. התפחה: מקמחים קלות קערה, מוסיפים את הבצק, מפזרים מעט קמח על חלקו העליון של הבצק, ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים את הקערה בצד, בטמפרטורת החדר עד שהבצק עולה בכ-70% בערך, כ- 40 דקות (זה תלוי בכמה החדר חם כשהבצק תופח בחדר חם יותר ייקח לו פחות זמן מאשר בחדר קר).
-
- 6. מחלקים את הבצק: באמצעות קלף מפלסטיק, מרימים את הבצק בעדינות מהקערה ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות (יש לשים לב שלא ללחוץ החוצה את האוויר הכלוא בבצק). בעדינות, מושכים את הבצק לצורת מלבן. מחלקים את הבצק לשלוש רצועות אופקיות באמצעות הקלף או סכין שף (ניתן להשתמש במשקל מטבח בכדי לשקול כל חתיכה אם רוצים לדייק).
-
- 7. מעצבים את הבצק: מניחים חתיכת בצק לאורך משטח העבודה. משטחים את הבצק למלבן שטוח באמצעות כף היד; לאחר מכן, מקפלים את החלק העליון ומשתמשים בכף היד כדי ללחוץ את הקצה לתוך החלק השטוח של הבצק. מקפלים ולוחצים עוד 3 פעמים הבצק יגיע לצורה של גליל באורך 30 ס"מ. מניחים את הרצועה הזו בצד וחוזרים על הפעולה עם 2 הרצועה הנותרות.
-
- 8. חוזרים לחתיכת הבצק הראשונה, ומשתמשים בשתי הידיים כדי לגלגל את הגליל הלוך ושוב עד ליצירת רצועה ארוכה של כ- 80 ס"מ .
-
- 9. יוצרים צורת שבלול- מתחילים מהאמצע- וכמגיעים לקצה תוחבים את "הזנה מתחת לרצועה הפנימית
- מניחים את החלות על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, מכסים עם מגבת מטבח (או מניחים אותן בשקית ניילון נטולת ריח), ומניחים אותן בצד במקום חמים נטול רוח פרצים להתפחה, עד שהחלות מכפילות את נפחן, בערך כ-40 דקות (כתלות בכמה החדר חם).
-
- 10. מחממים את התנור ל-220C. בודקים את הבצק: ברגע שהחלות הכפילו את גודלן פחות או יותר, מבצעים את מבחן הלחיצה: לוחצים את האצבע קלות לתוך הבצק, מסירים אותה ורואים אם ההטבעה מתמלאת בחציה. אם ההטבעה מתמלאת בחזרה במהירות ובאופן מושלם, הבצק צריך עוד זמן התפחה; אם לוחצים על הבצק והאוויר יוצא ממנו קלות, הבצק תפח יותר מדי ויהיה כבד יותר ופחות אווירי לאחר האפייה.
-
- 11. אופים את החלות: טורפים את הביצה, המים והמלח בקערה קטנה. בעדינות, מברישים את התערובת על פני השטח של החלות.
-
- 12. אופים כ-15 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עד שהחלות בגוון חום זהוב, בערך כ-10 דקות נוספות. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים אותן בצד עד שהן מתקררות לחלוטין על תבניות האפייה.