פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות במילוי חלבה -שוקולד

      קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לסופגניות קלאסיות במילוי שוקולד וחלבה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)
      סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל 18-20) סופגניות קטנות:
      • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 80 גרם חמאה מומסת
      • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
      • קורט מלח
      • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
      • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
      • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
      • 1 ביצה
      • 1 כף תמצית וניל
      • 2 כפות ברנדי או וודקה
      • שמן קנולה לטיגון עמוק
      • לקרם חלבה:
      • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
      • 4 כפות טחינה גולמית (4 כפות)
      • תמצית וניל (1 כפית)
      • לקרם שוקולד חלב:
      • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
      • 200 גרם שוקולד חלב
      • לציפוי שוקולד מריר:
      • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
      • 250 גרם שוקולד מריר
      • לקישוט:
      • 100 גרם שיערות חלבה
      • 50 גרם שוקו צ'יפס

      אופן ההכנה

      • הכנת הסופגניות:
      • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
      • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
      • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
      • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
      • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
      • מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
      • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
      • המילוי והציפוי:
      • 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל רכיבי קרם החלבה במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
      • 2. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את שוקולד החלב והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים את הקרם לילה במקרר או שעתיים במקפיא.
      • 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
      • 4. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את השוקולד והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
      • 5. ממלאים שני שקי זילוף ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרמים לסופגניות לאחר שצופו.
      • 6. מקשטים בשערות חלבה ושוקוצ'יפס.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -