סופגניות במילוי חלבה -שוקולד
קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לסופגניות קלאסיות במילוי שוקולד וחלבה
סופגניות ביסקוטי (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- ל 18-20) סופגניות קטנות:
- 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 80 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
- קורט מלח
- קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
- 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
- 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
- 1 ביצה
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות ברנדי או וודקה
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- לקרם חלבה:
- 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
- 4 כפות טחינה גולמית (4 כפות)
- תמצית וניל (1 כפית)
- לקרם שוקולד חלב:
- 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד חלב
- לציפוי שוקולד מריר:
- 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
- 250 גרם שוקולד מריר
- לקישוט:
- 100 גרם שיערות חלבה
- 50 גרם שוקו צ'יפס
- הכנת הסופגניות:
- 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
- 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
- 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
- 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
- 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
- מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
- 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
- המילוי והציפוי:
- 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל רכיבי קרם החלבה במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
- 2. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את שוקולד החלב והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים את הקרם לילה במקרר או שעתיים במקפיא.
- 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
- 4. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את השוקולד והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
- 5. ממלאים שני שקי זילוף ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרמים לסופגניות לאחר שצופו.
- 6. מקשטים בשערות חלבה ושוקוצ'יפס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה