וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביצי שוקולד במילוי אוראו

כך תכינו ביצי אוריאו, המתכון הכי קל, מהיר ופוטוגני שהכנתם אי פעם

מתכון מאת: רונית אבידן- שיינפלד, מערכת וואלה

צילום: דרור עינב, עריכה: יותם וקס

מצרכים למתכון

  • עבור 4 ביצים (תבנית של 8 שקעים בצורת חצי ביצה)
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • למילוי:
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 חבילה גבינת שמנת (לפחות 16 אחוז שומן), בטמפ' החדר
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 חבילות קטנות של עוגיות אוראו (סה"כ 8 עוגיות), קצוצות

אופן ההכנה

  • 1. השוקולד: ממיסים את השוקולד בבאן מארי (בתוך קערת נירוסטה מעל סיר אדים) או במיקרו בפולסים של 30 שניות. ניתן לטמפרר את השוקולד במידה ויש לכם מד חום לבישול (מחממים עד לטפ' של 45 מעלות ואז מצננים בעזרת ערבוב והרמה של השוקולד עם המרית עד לטמפ' של 29-30 מעלות) או פשוט בעזרת מבחן הנשיקה- שמים מעט שוקולד על השפתיים ואם הוא בטמפ' גוף ונדבק מעט לשפתיים הוא מוכן.
  • 2. שמים בכל 'חצי ביצה' כפית וחצי שוקולד ומצפים היטב את הדפנות עם גב הכפית. מכניסים למקפיא.
  • 3. בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה במיקרו בפולסים של 20 שניות (שוקולד לבן נשרף מהר יותר לכן הקפידו לערבב היטב ולהחזיר ל-20 שניות נוספות).
  • 4. בקערת המיקסר או בעזרת מטרפה מערבבים היטב את הגבינה עם הסוכר עד שהיא מקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים יחד. מוסיפים את עוגיות האוראו הקצוצות ומערבבים בשניים שלושה ערבבוים רק עד לקבלת קרם עם עוגיות.
  • 5. מוציאים את חצאי הביצים מהמקפיא ובודקים שהשוקולד מצפה היטב את הדפנות (מרימים לכיוון מקור אור ובודקים אם הוא חודר אם כן מוסיפים עוד קצת שוקולד באזורים הבעייתיים). ממלאים כל חצי בקרם העוגיות, אבל לא עד הסוף.
  • מחזירים למקפיא (לא חובה אבל מומלץ).
  • 6. מצפים את פני השטח של קרם העוגיות בשוקולד, מחלצים את חצאי הביצים ומחברים צמדים לביצים שלמות (אפשר להשאיר גם כחצאים). מחזירים למקפיא או למקרר להתגבשות סופית וטורפים.
  • אחסון:
  • מחזיקים בכלי סגור במקפיא או במקרר.
  • פאי שוקולד וחמאת בוטנים

  • עוגת גבינה, אוראו ושוקולד לבן

  • רולדת שוקולד מושחתת

  • פאי שוקולד ממרכיבים שיש בבית

  • חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

  • חיתוכיות רוקי רוד (Rocky road)

  • עוגת קרמבו עם כדורי שוקולד

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • פאי לימון קלאסי

  • עוגת שוקולד וקרמל דבש מלוח

  • מילקי שוקולד - קפה

  • סופלה שוקולד קלאסי

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

  • שוקופאי של מיקי שמו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully