- 1. הקרמו: בקערת זכוכית בינונית מקציפים ידנית בעזרת מטרפה חלמונים עם סוכר, אבקת קקאו ואבקת קורנפלור.
-
- 2. בקלחת בינונית מביאים לרתיחה את השמנת והחלב.
-
- 3. שופכים מעט מהנוזל החם על החלמונים ומקציפים עם מטרפה (השוואת טמפרטורות). ממשיכים להוסיף את הנוזל בהדרגה ובאטיות עד הסוף תוך כדי הקצפה מתמדת.
-
- 4. מחזירים את כל התערובת לקלחת לאש נמוכה מאד וממשיכים להקציף 2-3 דקות עד שמתקבל נוזל סמיך ומעובה. מסירים מהאש.
-
- 5. ממיסים את השוקולד תוך ערבוב מידי פעם (בבאן מארי או בפולסים של 20 שניות במיקרוגל).
-
- 6. מכניסים את הקלחת החמה עם החלמונים והשמנת לאמבט קרח: מכינים קערת נירוסטה עם קוביות קרח ומים קרים ומכניסים את הקלחת פנימה (נזהרים שמי הקרח לא יחדרו פנימה אל הקרם). ממשיכים להקציף ידנית כדי לקרר את הקרם עד שהקרם בקלחת יגיע לטמפ' של השוקולד המומס שמחכה בצד, בערך 5 דקות.
-
- 7. בשלב זה יוצקים את תוכן הקלחת על גבי השוקולד המומס וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומבריק.
-
- 8. מעבירים לכלי חסין חום ומכסים בניילון נצמד ישירות וצמוד ככל שניתן על הקרם (כדי למנוע היווצרות של קרום קשה). מכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
-
- 9. לפני ההרכבה: מוצאים את הקרמו מהמקרר, 'פותחים אותו' באמצעות הקצפה ידנית בעזרת מטרפה ומעבירים לשק זילוף.
-
- 10. ההרכבה: בכוסות הגשה חגיגיות או בכלי מרכזי מתחילים לפורר ידנית את העוגיות שבחרנו, מעליהם מזלפים בשני סיבובים (מהדפנות פנימה) את קרמו השוקולד ומעליו מניחים את הפירות החתוכים. שוב מפוררים עוגיות, שוב מזלפים מהקרמו ומסיימים בקישוט- מפזרים את הבוטנים המסוכרים או כל קישוט אחר לפי טעם אישי. מגישים צונן.
-
- * אם מרכיבים מראש, מאחסנים במקרר, מכסים בניילון נצמד את פתחי הכוסות ורק מקשטים ממש בסמוך להגשה.