וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טרייפל שוקולד ופירות

קינוח כוסות חגיגי על בסיס העוגיות של פסח עם קרמו שוקולד ופירות טריים

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

טרייפל שוקולד ותותים לפסח. דרור עינב
טרייפל שוקולד ותותים לפסח

מצרכים למתכון

  • לכלי טרייפל גדול או ל-8 כוסות אישיות
  • לשכבה ראשונה:
  • 5-7 עוגיות כשרות לפסח (בוטנים מצופים/ מרנג (נשיקות)/ קוקוס / עוגיות יין מצופות שוקולד וכד').
  • לשכבה שניה (הקרמו):
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 250 גרם חלב (1 כוס+ כף)
  • 100 גרם חלמון ביצה (3-4 תלוי בגודל)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 250 גרם שוקולד מריר 70%
  • 10 גרם אבקת קקאו (1 כף)
  • 10 גרם אבקת קורנפלור (1 כף)
  • לשכבה שלישית:
  • פירות טריים (תותים חתוכים לקוביות / אגסים קלופים חתוכים גס/ פירות יער טריים / אננס או אפרסק משומרים ללאמנוזלים וחתוכים לקוביות)
  • לקישוט:
  • חטיף בוטנים מסוכרים קצוץ לחתיכות גסות / אגוזי לוז מסוכרים / שקדים מולבנים טבעיים קצוצים גס / שברי מרנג (נשיקות)

אופן ההכנה

  • 1. הקרמו: בקערת זכוכית בינונית מקציפים ידנית בעזרת מטרפה חלמונים עם סוכר, אבקת קקאו ואבקת קורנפלור.
  • 2. בקלחת בינונית מביאים לרתיחה את השמנת והחלב.
  • 3. שופכים מעט מהנוזל החם על החלמונים ומקציפים עם מטרפה (השוואת טמפרטורות). ממשיכים להוסיף את הנוזל בהדרגה ובאטיות עד הסוף תוך כדי הקצפה מתמדת.
  • 4. מחזירים את כל התערובת לקלחת לאש נמוכה מאד וממשיכים להקציף 2-3 דקות עד שמתקבל נוזל סמיך ומעובה. מסירים מהאש.
  • 5. ממיסים את השוקולד תוך ערבוב מידי פעם (בבאן מארי או בפולסים של 20 שניות במיקרוגל).
  • 6. מכניסים את הקלחת החמה עם החלמונים והשמנת לאמבט קרח: מכינים קערת נירוסטה עם קוביות קרח ומים קרים ומכניסים את הקלחת פנימה (נזהרים שמי הקרח לא יחדרו פנימה אל הקרם). ממשיכים להקציף ידנית כדי לקרר את הקרם עד שהקרם בקלחת יגיע לטמפ' של השוקולד המומס שמחכה בצד, בערך 5 דקות.
  • 7. בשלב זה יוצקים את תוכן הקלחת על גבי השוקולד המומס וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומבריק.
  • 8. מעבירים לכלי חסין חום ומכסים בניילון נצמד ישירות וצמוד ככל שניתן על הקרם (כדי למנוע היווצרות של קרום קשה). מכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  • 9. לפני ההרכבה: מוצאים את הקרמו מהמקרר, 'פותחים אותו' באמצעות הקצפה ידנית בעזרת מטרפה ומעבירים לשק זילוף.
  • 10. ההרכבה: בכוסות הגשה חגיגיות או בכלי מרכזי מתחילים לפורר ידנית את העוגיות שבחרנו, מעליהם מזלפים בשני סיבובים (מהדפנות פנימה) את קרמו השוקולד ומעליו מניחים את הפירות החתוכים. שוב מפוררים עוגיות, שוב מזלפים מהקרמו ומסיימים בקישוט- מפזרים את הבוטנים המסוכרים או כל קישוט אחר לפי טעם אישי. מגישים צונן.
  • * אם מרכיבים מראש, מאחסנים במקרר, מכסים בניילון נצמד את פתחי הכוסות ורק מקשטים ממש בסמוך להגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully