פיש אנד צ'יפס היא מנה כייפית, על זה אין ויכוח. שירה עזרא קיסוס מחליטה להוסיף למנה הבריטית הידועה את הטאץ' ההודי שלה ומחליפה את בלילת הקמח והביצים הכבדה במשרה של ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ותבלינים, ועוטפת את הכול בקמח חומוס.
המרכיב הסודי: עוגיות ננקטאי הודיות ללא גלוטן
בא לי טאלי: ארוחה הודית בארבע ידיים
אוניון בהג'ה: לביבות בצל הודיות
לצד הדג, היא מטגנת קוביות תפוחי אדמה עם הקליפה ומתבלת בכורכום, מלח ופלפל שחור. את הפיש אנד צ'יפס היא ממליצה לטבול בצ'אטני מנגו או במטבל יוגורט הודי (ראיטה). את תבלין האג'ואן ההודי שהיא מוסיפה למשרה ניתן להשיג בחנויות התבלינים. הוא עוזר מאוד למערכת העיכול, ולכן מומלץ להכניס אותו למטבח באופן כללי, אבל אם לא השגתם, אפשר גם בלעדיו.
פיש אנד צ'יפס בתיבול הודי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם דג קוד ללא עצמות, חתוך לרצועות בגודל 3X10 ס"מ (ניתן להשתמש בכל דג לבן ובשרני)
- למשרה:
- 4 שיני שום
- חתיכת ג'ינג'ר טרי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי חריף
- 1/2כפית כמון גרוס (עדיף טרי שנטחן במקום)
- 1/2 1 כפות מים
- 1/4 כפית אג'ואן (תבלין הודי, לא חובה)
- 1 כוס קמח חומוס (200 גרם) לא קלוי
- לצ'יפס:
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
- כורכום
- מלח ופלפל שחור
- שמן עמוק לטיגון
- להגשה:
- מטבל יוגורט או צ'אטני מנגו (ניתן לקנות)
אופן ההכנה
- 1. המשרה לדג: מכניסים יחד את כל חומרי המשרה למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה.
- 2. מערבבים את קוביות הדג במשרה ומכניסים למקרר למשך 2-3 שעות.
- 3. מוציאים את הדג מהמקרר, מוסיפים את קמח החומוס ומשהים 15- 20 דקות.
- 4. הצ'יפס: בסיר עם שמן עמוק מטגנים את תפוחי האדמה על אש בינונית (160 מעלות) עד שהם מתרככים. מוציאים מהשמן ומחכים שיתקררו, כ-7 דקות.
- 4. מטגנים את קוביות הדג באותו שמן עד הזהבה.
- 5. מכניסים שוב את תפוחי האדמה לטיגון עד הזהבה עמוקה.
- 6. מוציאים את הצ'יפס מהשמן, מפזרים מעט כורוכום, מלח ופלפל שחור ומגישים עם הדג ומטבל יוגורט או צ'אטני מנגו.