וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיש אנד צ'יפס בתיבול הודי

מנה כייפית וקייצית של פיש אנד צ'יפס בטאץ' הודי ותבלינים במעטפת קמח חומוס

מתכון מאת: שירה עזרא קיסוס, מערכת וואלה

פיש אנד צ'יפס בסגנון הודי. דרור עינב
פיש אנד צ'יפס בסגנון הודי

מצרכים למתכון

  • 800 גר' דג קוד ללא עצמות חתוך לרצועות בגודל 3X10 ס"מ (ניתן להשתמש בכל דג לבן ובשרני)
  • למשרה:
  • 4 שיני שום
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כפית אבקת צ'ילי חריף
  • 1/2כפית כמון גרוס (עדיף טרי שנטחן במקום)
  • 1/2 1 כפות מים
  • 1/4 כפית אג'ואן (תבלין הודי, לא חובה)
  • 1 כוס קמח חומוס (200 גר') לא קלוי
  • לצ'יפס:
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • כורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון
  • להגשה:
  • מטבל יוגורט
  • או צ'אטני מנגו (ניתן לקנות, מתכון יש כאן)

אופן ההכנה

  • 1. המשרה לדג: מכניסים יחד את כל חומרי המשרה למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה.
  • 2. מערבבים את קוביות הדג במשרה ומכניסים למקרר למשך 2-3 שעות.
  • 3. מוציאים את הדג מהמקרר, מוסיפים את קמח החומוס ומשהים 15- 20 דק'.
  • 4. הצ'יפס: בסיר עם שמן עמוק מטגנים את תפוחי האדמה על אש בינונית (160 מעלות) עד שהם מתרככים. מוציאים מהשמן ומחכים שיתקררו 7 דק' בערך.
  • 4. מטגנים את קוביות הדג באותו שמן עד הזהבה.
  • 5. מכניסים שוב את תפוחי האדמה לטיגון עד הזהבה עמוקה.
  • 6. מוציאים את הצ'יפס מהשמן, מפזרים מעט כורוכום, מלח ופלפל שחור ומגישים עם הדג ומטבל יוגורט או צ'אטני מנגו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully