פיש אנד צ'יפס בתיבול הודי
מנה כייפית וקייצית של פיש אנד צ'יפס בטאץ' הודי ותבלינים במעטפת קמח חומוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גר' דג קוד ללא עצמות חתוך לרצועות בגודל 3X10 ס"מ (ניתן להשתמש בכל דג לבן ובשרני)
- למשרה:
- 4 שיני שום
- חתיכת ג'ינג'ר טרי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון אחד
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי חריף
- 1/2כפית כמון גרוס (עדיף טרי שנטחן במקום)
- 1/2 1 כפות מים
- 1/4 כפית אג'ואן (תבלין הודי, לא חובה)
- 1 כוס קמח חומוס (200 גר') לא קלוי
- לצ'יפס:
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
- כורכום
- מלח ופלפל שחור
- שמן עמוק לטיגון
- להגשה:
- מטבל יוגורט
- או צ'אטני מנגו (ניתן לקנות, מתכון יש כאן)
אופן ההכנה
- 1. המשרה לדג: מכניסים יחד את כל חומרי המשרה למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת משחה.
- 2. מערבבים את קוביות הדג במשרה ומכניסים למקרר למשך 2-3 שעות.
- 3. מוציאים את הדג מהמקרר, מוסיפים את קמח החומוס ומשהים 15- 20 דק'.
- 4. הצ'יפס: בסיר עם שמן עמוק מטגנים את תפוחי האדמה על אש בינונית (160 מעלות) עד שהם מתרככים. מוציאים מהשמן ומחכים שיתקררו 7 דק' בערך.
- 4. מטגנים את קוביות הדג באותו שמן עד הזהבה.
- 5. מכניסים שוב את תפוחי האדמה לטיגון עד הזהבה עמוקה.
- 6. מוציאים את הצ'יפס מהשמן, מפזרים מעט כורוכום, מלח ופלפל שחור ומגישים עם הדג ומטבל יוגורט או צ'אטני מנגו.