פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פסטל דה נאטה

      מאפה בצק עלים במילוי קרם פטיסייר שמפזר בבית ניחוחות אקזוטיים מפורטוגל

      7 מדרגים / 3.38 כוכבים

      קינוח מפורטוגל: פאסטל דה נאטה (נמרוד סונדרס)
      קינוח מפורטוגל: פאסטל דה נאטה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כמות: ל-20 יחידות לפחות בתבנית שקעים או בתבניות טארטלטים בקוטר 6-8 ס"מ
      • לקלתית:
      • בצק עלים חמאה מופשר לילה במקרר
      • למלית:
      • 4 חלמונים גדולים
      • 1 ביצה שלמה
      • 200 גרם (כוס) סוכר
      • 4 כפות קורנפלור
      • 750 מיל' חלב 3%
      • 2 כפיות תמצית וניל איכותי

      אופן ההכנה

      • 1. פותחים את יריעת הבצק, מסירים את הניילון ומפדרים במעט קמח משני הצדדים.
      • 2. מרדדים לעובי 3 מ"מ, מגלגלים שוב את הבצק ועוטפים במגבת. מכניסים חזרה למקרר.
      • 3. בינתיים ניגשים להכנת הקרם: בקערה בינונית מערבבים יחד את הביצה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור לעיסה אחידה. מוסיפים שליש מכמות החלב, טורפים ומניחים בצד.
      • 4. בקלחת בינונית מביאים לרתיחה את יתרת החלב. מסירים מן האש ומוסיפים תוך טריפה מהירה את הבלילה שהכנו. מחזירים את הקלחת לאש ומבשלים על אש בינונית - נמוכה עד שהמרקם הופך סמיך ומבריק. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
      • 5. מסירים את הקלחת מן האש ומעבירים את הקרם מיד לתוך כלי זכוכית שטוח( כמו פיירקס). מכסים בניילון נצמד קרוב ככל שניתן על הקרם על מנת שלא ייווצר קרום במהלך הקירור. מצננים חצי שעה.
      • 6. בינתיים מכינים את הקלתיות: מוציאים את הבצק מן המקרר ופורסים חתיכות בעובי 1 ס"מ. מפדרים משטח עבודה ומרדדים כל חתיכה לעיגול.
      • 7. מניחים את העיגולים בתבניות השקעים, מצמידים היטב לתחתית ולדפנות ויוצקים את הקרם לתוך שקעי הבצק, עד 2/3 מהגובה.
      • 8. אופים בחום גבוה של 220 מעלות כ-30 דקות עד שהמלית נחרכת מעט בצדדים והקלתית מקבלת גוון חום קרמלי כהה.
      • 9. בתום האפיה מוציאים מן התנור, מחלצים מיד ומניחים את המאפים על גבי רשת צינון (זהירות! המאפים רותחים ויש לבצע פעולה זו ביתר תשומת לב).
      • 10. מגישים בטמפ' החדר לצד משקה שאוהבים.
      • אחסון:
      • המאפים טעימים וטובים ביום אפייתם או עד 24 שעות לאחר מכן. לא מומלץ לשמור במקרר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -