צריך קצת סבלנות להכנת המנה הזאת בגלל שחשוב לא לוותר על שלב ההשריה הארוך יחסית של העוף במרינדה. בזמן הזה, תוכלו להכין את תפוחי האדמה שגם דורשים מעט שלבים, אבל אל תיבהלו - התוצאה ממש לא תאכזב אתכם. מדובר במנה שקל להכין, עם חומרי גלם זמינים וכיף גדול בצלחת.
עוף בתנור עם תפוחי אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למרינדה
- יין לבן (בקבוק שלם)
- ½ליטרסויה (כשתי כוסות)
- 60מ״לחומץ יין לבן (4 כפות)
- 80גרםדבש (4 כפות)
- 50מ״לשמן קנולה (רבע כוס)
- 5גבעולירוזמרין
- מעטאורגנו
לתפוחי האדמה
- 4תפוחי אדמה (מסוג דזירה עם הקליפה)
- מים מומלחים (סיר לבישול תפו"א)
- מעטשמן זית (לתיבול)
- ½ליטרשמן לטיגון עמוק (או יותר, לפי הצורך)
לתיבול תפוחי האדמה
- לימון שלם (מיץ בלבד)
- 4כפותשמן זית
לעוף
- עוף שלם טרי, חתוך לחצי (עוף במשקל של כ-1.3 ק"ג)
להגשה
- כףפטרוזיליה קצוצה
- כףנענע קצוצה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוף בתנור עם תפוחי אדמה?
- 1מכינים את המרינדה: מוזגים לקערה עמוקה את היין, הסויה, החומץ והדבש. מערבבים היטב בבלנדר מוט ידני.
- 2מוסיפים את השמן תוך כדי ערבול, בזילוף איטי, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- 3מוסיפים את הרוזמרין והאורגנו למרינדה.
- 4מכניסים את חצאי העוף לקערה עם המרינדה. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשרים במקרר 8 שעות.
- 5חותכים את תפוחי האדמה לרבעים (סירות).
- 6מרתיחים סיר עם מים מומלחים מעט ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
- 7מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומקררים היטב (במקרר).
- 8מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 9כשתפוחי האדמה מקוררים היטב, מעבירים אותם לתבנית אפייה. מתבלים בשמן זית ואופים עד שהם הופכים לזהובים.
- 10מקררים שוב את תפוחי האדמה היטב (במקרר).
- 11מכינים את העוף: אחרי ההשרייה, מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 12מעבירים את העוף לתבנית אפייה, מוזגים מעל את המרינדה ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
- 13מכינים את התיבול לתפוחי האדמה: מערבבים היטב בקערה את מיץ הלימון עם שמן הזית ומניחים בצד.
- 14כעשרים דקות לפני שהעוף יוצא מהתנור, מחממים את השמן לטיגון בסיר עמוק ומטגנים בו את תפוחי האדמה עד שהם משחימים.
- 15מניחים את תפוחי האדמה המטוגנים על גבי נייר סופג, לספיגת שאריות שמן הטיגון.
- 16מעבירים את תפוחי האדמה המטוגנים לקערת הלימון ושמן הזית שהכנו ומערבבים היטב כך שהם יצופו היטב בנוזל.
- 17מגישים את המנה: מניחים על צלחת הגשה חצי עוף אפוי ולצדו 6-8 סירות תפוחי אדמה מטוגנות ומתובלות.
- 18מפזרים על תפוחי האדמה מעט מהפטרוזיליה והנענע ומגישים.