וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקי עוף בקארי עם בורגול ואפונה

מתכון לשוקי עוף בקארי עם בורגול, אפונה ושפע תבלינים

מתכון מאת: אפרת ליכטנשטט

20 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
Default. Walla R&D, מערכת וואלה
שוקי עוף בקארי עם בורגול ואפונה

מצרכים למתכון

    • 3כפותשמן זית
    • 8שוקי עוף (או 3 כרעיים מחולקות לשוק וירך)
    • בצל גדול, קצוץ
    • 4שיני שום פרוסות דק
    • ג'ינג'ר טרי (אצבע אחת, קצוצה דק דק, אפשר גם פחות)
    • כפיתסוכר
    • ½1 כפיותמלח
    • כףקארי (תערובת)
    • ½כפיתפלפל שחור גרוס
    • ½1 כוסותבורגול (300 גרם)
    • חופןחלב קוקוס (400 מ"ל)
    • ½1 כוסותמים (360 מ"ל)
    • כוסאפונה עדינה (קפואה)

אופן ההכנה

איך מכינים שוקי עוף בקארי עם בורגול ואפונה?

  • 1
    מחממים‭ ‬במחבת‭ ‬גדולה‭ ‬כף‭ ‬משמן‭ ‬הזית‭ ‬ומטגנים‭ ‬את‭ ‬העוף‭ ‬10‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהוא‭ ‬שחום‭ ‬מכל‭ ‬הצדדים‭. ‬מעבירים‭ ‬לצלחת‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  • 2
    2‭.‬ מוסיפים‭ ‬למחבת‭ ‬את‭ ‬2‭ ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬הזית‭ ‬שנותרו‭ ‬ומטגנים‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ ‬8‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬להזהבה‭. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬השום‭ ‬והג'ינג'ר‭ ‬ומטגנים‭ ‬דקה‭. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הסוכר‭, ‬המלח‭, ‬הקארי‭ ‬והפלפל‭ ‬השחור‭ ‬ומערבבים‭ ‬
2‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שעולה‭ ‬ריח‭ ‬מהתבלינים‭. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ 3‭.‬ מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הבורגול‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬חלב‭ ‬הקוקוס‭ ‬והמים‭, ‬מערבבים‭ ‬ומביאים‭ ‬לרתיחה‭. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬האפונה‭ ‬ומערבבים‭. ‬מסדרים‭ ‬מעל‭ ‬את‭ ‬נתחי‭ ‬העוף‭ ‬המטוגנים‭, ‬מכסים‭ ‬ומבשלים‭ ‬על‭ ‬אש‭ ‬קטנה‭ ‬כ‭-‬40‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שהם‭ ‬מוכנים‭ ‬ואם‭ ‬נועצים‭ ‬בהם‭ ‬מזלג‭ ‬מתנקז‭ ‬מהם‭ ‬נוזל‭ ‬

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully