אם אתם מעריצי קינמון (שלא לומר מכורים), אתם בטח משתגעים מהמחשבה על שבלולי שמרים קינמון שנאפים אצלכם בתנור הביתי ומפיצים ריח של קינמון וחמאה בכל הבית.
תקראו להם דייניש קינמון, תקראו להם שנק קינמון, שבלולי שמרים או כל שם אחר - לרוב הכוונה היא לאותו מאפה מופלא. כאן, אפרת ליכטנשטט מראה לנו צעד אחר צעד איך אופים את היצירה הזו אצלכם בבית.
שבלולי קינמון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- 500גרםקמח קסם (קמח הכולל שמרים)
- ½כפיתמלח
- ½כוססוכר
- 2ביצים
- ⅔כוסמים פושרים (160 מ"ל)
- ½כוסשמן
למילוי
- 1כוססוכר חום (כוס דחוסה)
- 100גרםחמאה רכה מאד או מומסת (חבילה קטנה)
- 4כפיותקינמון טחון
- ¼כפיתהל טחון (לא חובה)
- 1ביצה טרופה (להברשה)
לציפוי
- 25גרםחמאה מומסת, לא חמה (רבע חבילה)
- 100גרםאבקת סוכר (כוס)
- 2כפותגבינת שמנת
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שבלולי קינמון?
- 1מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כ-8 דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות, כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כ-8 דקות. הבצק המתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
- 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- 3מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בקערה קטנה.
- 4מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בניירות אפייה.
- 5לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-2 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה גדול בעובי של 3-4 מ"מ.
- 6מורחים על הבצק את המילוי באופן שווה, משאירים פס דק בחלק התחתון ללא מילוי ומורחים עליו ביצה טרופה.
- 7בעזרת גלגלת (כמו של חיתוך פיצה) חותכים פסים לאורך ברוחב 2.5 ס"מ ומגלגלים לשבלולים. את הקצה המרוח בביצה מהדקים בעדינות לשבלול.
- 8מניחים את השבלולים על התבנית במרווחים גדולים ומורחים עליהם ביצה טרופה.
- 9מכניסים לתנור ואופים כ-14-18 דקות, עד שהם שחומים וריחניים.
- 10מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את החמאה, אבקת הסוכר וגבינת השמנת. אם הציפוי לא מספיק דליל, אפשר להוסיף עוד כף חלב לפי הצורך.
- 11מוציאים את שבלולי הקינמון מהתנור ומצננים. מזלפים או מורחים את הציפוי על השבלולים (רק לאחר שהם הצטננו מעט). שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים.