פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שבלולי קינמון

      מתכון לשבלולי קינמון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

        • לבצק

        • 500 גרםקמח מסוג קסם של סוגת
        • ½ כפיתמלח
        • ½ כוססוכר
        • 2 ביצים
        • ⅔ כוסמים פושרים (160 מ"ל)
        • ½ כוסשמן
        • למילוי

        • 1 כוססוכר חום (כוס דחוסה)
        • 100 גרםחמאה רכה מאד או מומסת (חבילה קטנה)
        • 4 כפיותקינמון
        • ¼ כפיתהל טחון (לא חובה)
        • 1 ביצה טרופה (להברשה)
        • לציפוי

        • 25 גרםחמאה מומסת, לא חמה (רבע חבילה)
        • 100 גרםאבקת סוכר (כוס)
        • 2 כפותגבינת שמנת

      אופן ההכנה

        איך מכינים שבלולי קינמון ?

      • מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כשמונה דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כשמונה דקות. הבצק המתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
      • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
      • מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בקערה קטנה.
      • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
      • לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה גדול בעובי של 3-4 מ״מ.
      • מורחים על הבצק את המילוי באופן שווה, משאירים פס דק בחלק התחתון ללא מילוי ומורחים עליו ביצה טרופה.
      • בעזרת גלגלת (כמו של חיתוך פיצה) חותכים פסים לאורך ברוחב 2.5 ס״מ ומגלגלים לשבלולים. את הקצה המרוח בביצה מהדקים בעדינות לשבלול.
      • מניחים את השבלולים על התבנית במרווחים גדולים ומורחים עליהם ביצה טרופה.
      • מכניסים לתנור ואופים כ-14-18 דקות, עד שהם שחומים וריחניים.
      • מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים בעזרת מטרפה את החמאה, אבקת הסוכר וגבינת השמנת. אם הציפוי לא מספיק דליל אפשר להוסיף עוד כף חלב לפי הצורך.
      • מוציאים את שבלולי הקנמון מהתנור ומצננים. מזלפים או מורחים את הציפוי על השבלולים (רק לאחר שהם הצטננו מעט). שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -