וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צעד אחר צעד, עד הריח של המאפייה: שבלולי קינמון מעולים בבית

אפרת ליכטנשטט, בשיתוף סוגת

27.11.2024 / 6:00

הם נימוחים, מתוקים והכי כיף לאכול אותם מכורבלים בבית בימים קרירים. אפרת ליכטנשטט מלמדת אותנו להכין שבלולי קינמון מושלמים

שבלולי קינמון. אפרת ליכטנשטט,
נימוחים, מתוקים וריחניים. שבלולי קינמון של אפרת ליכטנשטט/אפרת ליכטנשטט

אם אתם מעריצי קינמון (שלא לומר מכורים), אתם בטח משתגעים מהמחשבה על שבלולי שמרים קינמון שנאפים אצלכם בתנור הביתי ומפיצים ריח של קינמון וחמאה בכל הבית.

תקראו להם דייניש קינמון, תקראו להם שנק קינמון, שבלולי שמרים או כל שם אחר - לרוב הכוונה היא לאותו מאפה מופלא. כאן, אפרת ליכטנשטט מראה לנו צעד אחר צעד איך אופים את היצירה הזו אצלכם בבית.

שבלולי קינמון

מתכון מאת: אפרת ליכטנשטט

30 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,16 יחידות
שבלולי קינמון מושלמים/אפרת ליכטנשטט

מצרכים למתכון

  • לבצק

    • 500גרםקמח קסם (קמח הכולל שמרים)
    • ½כפיתמלח
    • ½כוססוכר
    • 2ביצים
    • כוסמים פושרים (160 מ"ל)
    • ½כוסשמן
  • למילוי

    • 1כוססוכר חום (כוס דחוסה)
    • 100גרםחמאה רכה מאד או מומסת (חבילה קטנה)
    • 4כפיותקינמון טחון
    • ¼כפיתהל טחון (לא חובה)
    • 1ביצה טרופה (להברשה)
  • לציפוי

    • 25גרםחמאה מומסת, לא חמה (רבע חבילה)
    • 100גרםאבקת סוכר (כוס)
    • 2כפותגבינת שמנת

אופן ההכנה

איך מכינים שבלולי קינמון?

  • 1
    מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כ-8 דקות. חשוב לנקות את דפנות הקערה מדי כמה דקות, כדי לוודא שכל החומרים התלכדו. אפשר גם לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר למשטח עבודה וללוש ידנית כ-8 דקות. הבצק המתקבל הוא מעט דביק וזה בסדר.
  • 2
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
  • 3
    מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל חומרי המילוי בקערה קטנה.
  • 4
    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בניירות אפייה.
  • 5
    לאחר שהבצק תפח, מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-2 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה גדול בעובי של 3-4 מ"מ.
  • 6
    מורחים על הבצק את המילוי באופן שווה, משאירים פס דק בחלק התחתון ללא מילוי ומורחים עליו ביצה טרופה.
  • 7
    בעזרת גלגלת (כמו של חיתוך פיצה) חותכים פסים לאורך ברוחב 2.5 ס"מ ומגלגלים לשבלולים. את הקצה המרוח בביצה מהדקים בעדינות לשבלול.
  • 8
    מניחים את השבלולים על התבנית במרווחים גדולים ומורחים עליהם ביצה טרופה.
  • 9
    מכניסים לתנור ואופים כ-14-18 דקות, עד שהם שחומים וריחניים.
  • 10
    מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את החמאה, אבקת הסוכר וגבינת השמנת. אם הציפוי לא מספיק דליל, אפשר להוסיף עוד כף חלב לפי הצורך.
  • 11
    מוציאים את שבלולי הקינמון מהתנור ומצננים. מזלפים או מורחים את הציפוי על השבלולים (רק לאחר שהם הצטננו מעט). שומרים בקופסא אטומה עד 3 ימים.
אפרת ליכטנשטט, בשיתוף סוגת
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully