סוד הקסם של כדורי הפלאפל של השף גיא מלכה טמון בתוספת של חצילים קלויים ובצל מקורמל.
טעם החצילים המעושן ומתיקותו של הבצל המקורמל משמשים לא רק כתבלין ייחודי אלא גם יוצרים כדורים אווריריים ועשירים במיוחד במעטה פריך וזהוב. זה הזמן להזמין חברים או משפחה לארוחת פלאפל ולהפציץ.
פלאפל עם חציל קלוי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לשלב א':
- 1ק״גגרגרי חומוס מושרים 24 שעות במים עם כף סודה לשתייה
- 1ק״גבצל (בערך 4 בצלים), לקירמול
- 2כפותשמן זית לטיגון הבצלים
- 1חציל גדול או 2 קטנים, לקלייה
לשלב ב':
- 1פלפל חריף ירוק
- 4בצלים חתוכים גס
- 10שיני שום
- 1כףמלח
- 1כפיתכמון טחון
- 1כפיתזעתר
- 1כפיתסודה לשתייה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פלאפל עם חציל קלוי?
- 1מתחילים בקרמול הבצל: חוצים את הבצלים לחצי ופורסים. במחבת עם 2 כפות שמן מתחילים לטגן את הבצל. מתבלים במלח ופלפל ומקרמלים על אש נמוכה-בינונית לפחות 30 דקות ועד 50 דקות, אגב ערבוב, עד לקבלת בצלים שחומים מתקתקים. אם צריך, ניתן להוסיף מעט מים וסוכר במהלך הבישול.
- 2קולים את החציל: במקביל קולים את החצילים בשלמותם על אש גלויה או מחוררים וקולים בגריל התנור. כשקליפת החציל מתפחמת והוא רך למגע, מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומקלפים את הקליפה.
- 3מסננים את גרגירי החומוס מנוזלי ההשרייה ומעבירים למעבד מזון יחד עם הבצל המקורמל, החציל הקלוי, הפלפל החריף, הבצלים והשום. טוחנים הכול יחד למסה חלקה.
- 4מוסיפים את התבלינים היבשים, מערבבים ונותנים לתערובת מנוחה של חצי שעה.
- 5מחממים סיר עם שמן עמוק (למי שיש מדחום, בטמפרטורה של 180 מעלות). יוצרים קציצות באמצעות היד, או באמצעות מכשיר להכנת כדורי פלאפל, מטגנים כ-5 דקות או עד שהכדורים צפים ושחומים. מוציאים לנייר סופג. מגישים לצד טחינה, סלט חצילים וירקות טריים.