את יכולותיו הקולינריות של השף הקטוגני עודד טלמור אנחנו מכירים כבר מזמן ובעבר פרסמנו פה גם לא מעט מתכונים מעולים שאנחנו אוהבים לחזור אליהם שוב ושוב כמו מתכון לפיצה קטוגנית אלוהית מבצק מוצרלה, תבשיל לחי בקר ביין אדום על קרם כרובית וגם פרגיות ממולאות בשר טחון וכבדים.
טלמור לא הגיע לתזונה הקטוגנית במקרה. הוא אובחן בגיל 24 כחולה במחלת קרוהן, דלקת כרונית הפוגעת במעיים. סבל יומיומי שכלל טיפול של הרבה מאוד כדורים גרם לו לעבור שינוי תזונתי. אחרי שחקר, בישל ועבר לתזונה קטוגנית, טלמור הבריא.
כשף, הוא החליט שעליו לעזור גם לאחרים המתמודדים עם בעיות דומות ולהפיץ את הבשורה במסגרתה הוא מספר על הדרך שעשה, משתף את הידע, הניסיון והכלים שצבר לאורך השנים וגם נותן מתכונים לבישול ביתי פשוט וקל לכל מי שרוצה לעבור לתזונה קטוגנית שפויה ולא יודע איך לעשות זאת. כל המתכונים נמצאים בספרו "שומן הוא חבר" (כמה שנים חיכינו שמישהו יגיד לנו את זה).
הספר "שומן הוא חבר" מחולק לשני חלקים: בחלקו הראשון משולב סיפור חייו של טלמור עם ידע תיאורטי ומעשי בכל הנוגע לתזונה קטוגנית, ובחלקו השני תמצאו מגוון עשיר של כלים פרקטיים ומתכונים טעימים וקלים להכנה שפיתח טלמור מניסיונו כשף המיישם את התזונה הקטוגנית.
"שניצל, כמה שאני אוהב שניצל" - מתכון מתוך הספר שומן הוא חבר
ועכשיו בגרסה קטוגנית. אין לי מילים לתאר כמה שהתרגשתי לשמוע מהבת שלי: "אבא, זה יותר טעים משניצל רגיל!"
את השניצלים עוטפים בפירורי מאפה על בסיס קמח שקדים. ניתן להכין בקלות לבד בבית (הסבר מדויק במתכון).
הסוד: מיד כשהשניצלים יוצאים מהשמן, לתבל בהרבה מלח. כך מתקבל מרקם קריספי ופשוט משוגע.
יחס קיטו: 0.75
אחוז קלוריות מחושב: שומן 62.1%, חלבון 31.3%, פחמימה 6.6%
פחמימות ל-100 גרם: 4.9 גרם
שניצל בקר קטוגני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500גרםסינטה / חזה בקר / שייטל פרוס דק
- 4ביצים
- 1כףחרדל דיז'ון (ללא סוכר)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- ½כוסשמן קוקוס לטיגון
ל"פירורי לחם" על בסיס קמח שקדים:
- 200גרםקמח שקדים
- 2כפותשומשום
- 1כףזרעי צ'יה
- 1כפיתמלח גס
הגשה
- לימון חתוך לפלחים
- בצל ירוק קצוץ
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שניצל בקר קטוגני?
- 1מכינים את פירורי המאפה על בסיס קמח שקדים: במחבת נון סטיק על אש נמוכה קולים את מרכיבי התערובת - קמח שקדים, שומשום, זרעי צ'יה ומלח, תוך כדי ערבוב תמידי, עד לקבלת גוון זהוב. בערך 5 דקות. מניחים בצד לצינון. *ניתן להכין כמות כפולה ולשמור בכלי אטום גם לפעם הבאה.
- 2מכינים את השניצל: אם הקצב שלכם ממש נחמד, אז הבשר כבר דפוק דק-דק. אם לא, מניחים כל נתח בין שני ניירות אפייה ודופקים בעזרת פטיש שניצל כמה פעמים, לקבלת נתח דקיק.
נתחים דקים של בשר לשניצל בקר/איתי סליקטר - 3טורפים ביצים עם חרדל, מלח ופלפל שחור בקערה. עוטפים כל נתח טוב בבלילת הביצים ומעבירים לפירורי המאפה עד שכל פיסה מצופה היטב.
מערבבים את הביצים עם חרדל ומתבלים/איתי סליקטר - 4מחממים במחבת גדולה שמן קוקוס ומטגנים את השניצלים משני צדדיהם עד להשחמה מלאה (שימו לב שהצבע המתקבל כהה יותר משל שניצל רגיל). מעבירים לנייר סופג.
- 5מגישים: מניחים על צלחת ומעטרים בבצל ירוק לצד פלחי לימון.