וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בני סיידא מגיש: תבשיל קציצות בשר טורקי עם ירקות ושמן זית

1.7.2008 / 15:32

מדי שלישי נביא לכם מתכון של בני סיידא מתוך הספר "המנה העיקרית". והיום סיידא ורוני מולה מכינים תבשיל טורקי של קציצות בשר על ירקות בשמן זית

מערכת וואלה

ל- 6 מנות:

לקציצות:
600 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל גדול, מגורר גס
1 תפוח?אדמה בינוני, קלוף ומגורר דק
4 כפות פירורי לחם
חופן פטרוזיליה, קצוצה
2 ביצים
50 גרם צנוברים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)
שמן, לטיגון

לתבשיל הירקות:
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
6 שיני שום, פרוסות
3 פלפלים ירוקים בהירים, חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, קצוץ דק
3-2 עגבניות, קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה וחריפה
חופן פטרוזיליה, קצוצה

הכנה:
1. לקציצות: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות פרט לשמן. צרים קציצות מאורכות ומטגנים בשמן עד להשחמה.

2. לתבשיל הירקות: מחממים בסיר רחב ושטוח שמן זית, מוסיפים את כל הירקות חוץ מהעגבניות והפטרוזיליה ומאדים 15 דקות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומאדים 5 דקות.

3. מוסיפים את הקציצות וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך. מגישים חם בעיטור פטרוזיליה קצוצה ועם לחם טרי.



צילום: דניאל יעקובוביץ' ודייב שחר
עריכה: אייר ענבר

.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully