וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת ההפתעות

16.2.2009 / 0:19

המתכון השבועי של ערן ירוחם: עופיונים במרינדה ממולאים באורז בסמטי ופטריות

אבי כהן

חומרים:
3 עגבניות
אצבע ג'ינג'ר
פלפל חריף
מלח
כף לימון כבוש
2 עופיונים

למילוי:
2 בצלים
15 פטריות
כוס וחצי אורז
2 שיני שום

הכנה:
1. מגרדים על פומפיה גסה את העגבניות, קוצצים פנימה את הפלפל הירוק החריף, הלימון הכבוש וג'ינג'ר. מוסיפים מלח, שמן זית ופלפל שחור גרוס.

2. משחילים מרינדה מתחת לעור העופיון, ומעסים ביתרת המרינדה. משהים לשעתיים שלוש.

3. מבשלים בהרבה מים רותחים את האורז למשך 8 דקות. מבשלים עד תחילת ריכוך האורז – עד שנשבר בקלות גרגר אורז באצבעות, מסננים.

4. מטגנים בצלים, שום וקוביות בינוניות של פטריות. מתבלים ומצרפים את האורז. מסירים, מצננים מעט וממלאים את העופיונים.

5. מניחים עופיונים עם החזה כלפי מטה, ע"ג בסיס נייר אלומיניום. מכסים את העופות הממולאים בנייר כסף ומעבירים ל-20 דקות לתנור של 180 מעלות.

6. מעלים ל-220 , מסירים נייר כסף עוטף ומשחימים 10-12 דקות נוספות.

7. במהלך הצליה מוזגים מהמיצים שהוגרו תוך כדי הבישול ב-30 הדקות הראשונות.

צילום: אבי כהן ויונתן אופק
עריכה: אייר ענבר

.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully