וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחמם ומרגיע

דנה מלמד

1.12.2004 / 10:39

הצינון והנזלת הם דיירי קבע בבית משפחת מלמד. כדי להקל על הילדים מכינה דנה פונץ' פירות נטול אלכוהול, שמחמם ומפנק קטנים וגדולים

כמו השפן הקטן, גם אנחנו הצטננו וקיבלנו נזלת. ככה זה בחורף, יש ימים של אפצ'י, יש ימים של שיעול נבחני, יש את הסטנדרט שזה רק נזלת וכמובן, כל מיני שילובים של חלק מהסימפטומים או של כולם ביחד עם תוספות כמו חום, כאב גרון ושאר חברים.

כשאני הייתי ילדה חיברו אותי במצבים כאלה לאינפוזיה של תה עם לימון ודבש ואמא שלי טענה שזו תרופה מעולה. בעניין הטעם היא בהחלט צדקה - השילוב של מתוק מדי עם חמוץ מדי הזכיר לי בעיקר טעם של תרופה, אבל מי שאל אותי בכלל.

בימים אלה, כשהצינון הוא דייר קבוע בביתנו והוא נודד ועובר מאחד לשני, פיתחנו תחליף מדהים ל"תרופה ", שילדיי ואנוכי גומעים בשקיקה. גם ככה להיות מצונן זה עונש ולכן ה"תרופה" צריכה לבוא דווקא בדמות משקה מנחם ומפנק שמחמם את הלב ואת הגרון.

בקלות ובמהירות, חוברים להם יחדיו תפוחים, אגסים, תפוזים וכל פרי מיובש, שיכול לתרום ממתיקותו לפונץ' חורפי בטעם משכר. מומלץ להוסיף יין אדום, רום או מעט וויסקי אבל רק בעוד כמה שנים כשהם יגדלו קצת...

פונץ' ללא אלכוהול

חומרים:
5 – 6 תפוחים או אגסים או גם וגם עם הקליפה חתוכים לקוביות
תפוז אחד חתוך לפרוסות על קליפתו
מיץ מתפוז אחד
חופן צימוקים, שזיפים מיובשים, דבלים (מה שרוצים – לא חובה)
1 סוכר וניל או כפית תמצית וניל
1 מקל קינמון
½ כוס סוכר לבן או חום
ליטר וחצי מים

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את המים עם הסוכר, הווניל, הקינמון ומיץ התפוזים.

2. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפירות הטריים והמיובשים.

3. מנמיכים את האש ומבשלים כ – ¼ שעה עד שהפירות מתרככים מעט אבל לא יותר מדי.

4. מכבים את האש, מוציאים את מקל הקינמון ומצננים לטמפרטורת החדר.

5. מוזגים לכוסיות נאות, מקשטים בפרוסת תפוז, קלמנטינה או פרי אחר.

6. מגישים עם כפית וקש. טעים ונעים להגיש חם אבל בהחלט כיף גם קר.

הערה:

* אפשר להמתיק עם דבש במקום סוכר
* אפשר להוסיף מיץ מלימון אחד

עוד משהו קטן

הורים שנמאס להם להכין סופגניות ורוצים להעביר את המלאכה לצאצאים יכולים לשלוח אותם (וגם להצטרף) לסדנת חנוכה עם השף-קונדיטור בן עמי ברתיני שביט מקונדיטוריית בן עמי בכפר ויתקין. הסדנאות ייערכו ב-12, 13 בדצמבר ויכללו הסברים והדגמה של הכנת סופגניות, אפיית "עוגת השוקולד של דניאל" ועוגיות חמאה בצורות, הכנת "נשיקות", חלוקת מתכונים והתנסות פעילה של המשתתפים. את מעשה ידיהם מוזמנים כמובן הילדים לקחת הביתה בתום הסדנה.
12, 13 בדצמבר בשעה 16:30 בקונדיטוריית "בן עמי"
מחיר לסדנה: 200 ש"ח להורה וילד.
טלפון להזמנות: 8663211 - 09

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully