על המצה: כבד קצוץ רומני ביתי
בשוק הצבעוני של באר שבע מסתתרת המסעדה הרומנית של סמי וסוסו. אבי ביטון קופץ לביקור ומכין בהשראתה כבד קצוץ בסגנון רומני שישדרג כל מצה
בשוק הצבעוני של באר שבע מסתתרת המסעדה הרומנית של סמי וסוסו. אבי ביטון קופץ לביקור ומכין בהשראתה כבד קצוץ בסגנון רומני שישדרג כל מצה
הן אווריריות, מהירות, מזינות ומתאימות לכל רגע ביום - כך תכינו בלי מאמץ את קציצות הירק המרוקאיות של סוליקה ממסעדת אווה סאפי
קובה פיסרה מזכירה בצורתה תקליט, וכוללת בשר לא רק במילוי אלא גם במעטפת. פנינה צבאג חושפת עוד נדבך טעים במטבח הכורדי
אם לא טעמתם את הגלטופיתה, זה הזמן להתמסר. מסעדת גרקו במתכון למאפה יווני עשוי שכבות פילו פריכות וזהובות וביניהן קרם וניל רך
לאירועים חגיגיים, ארוחת שישי או סתם כשמתחשק תבשיל בשרי מושקע יותר - דליה היילפרין ממסעדת סופרה מכינה את הגולאש הגרוזיני
הבריק הצפון אפריקאי הוא מאותן המנות שמתאימות לכל שעה של היום - מתכון לעלי סיגר דקיקים במילוי אגדי של מסעדת לוקה ולינו שאפשר לאכול בוקר צהריים וערב
קאדה במילוי גבינה הוא מנה מפורסמת במטבח הכורדי אבל על קאדה סיסקה שמעתם? מלכת המטבח הכורדי, פנינה צבאג, ממלאת את הבצק העדין בבשר ומטגנת לשלמות
המנה הבאה היא פינוק של ממש לחובבי חלקי הפנים. במסעדת אווה סאפי מגלים את האופן בו מכינים שקדי עגל, ומגישים אותם באהבה עם פלפלים, הרבה שום וקוסקוס דק
למקומות רבים באסיה יש את הגרסה המקומית שלהם לתבשיל האושפלאו, על שמותיו השונים, בדגש על אזור הקווקז. הבשלנית דליה היילפרן ממסעדת סופרה עושה קסמים עם אורז, גזר ובשר ומכינה סיר שהוא ארוחה שלמה
תשכחו מכל מה שידעתם על פסטייה - את המנה המיוחדת שומרים בעדה המרוקאית לאירועים חגיגיים באמת. מתכון לסוד השמור של מלך מרוקו
צ'יבורקי גרוזיני, דמפלינג אסיאתי, אמפנדס או קרפלעך - המלצה על שלל מנת כיסונים שוות ברחבי הארץ, כמחווה לפורים ואוזני ההמן
אוזני המן ממש לא מחייבות עבודות פרך בדרך לבצק פריך ביתי. רונית אבידן שיינפלד עם המדריך מקיף לשני בצקים קנויים ונהדרים, בצק הפילו והיופקה, שמהם יצאו אוזני המן מטריפות
המטבח התימני מפורסם בפחמימות השוות שלו אבל דווקא שכבות בצק השמרים הפריך הזה לא זכו להכרה שכל כך מגיעה להן. תשכחו מג'חנון, מלוואח וקובנה ותתחילו לשנן וגם לטרוף - סבאייה עם דבש
הגשם חזר, ואם אתם מרגישים שמיציתם את רפרטואר המרקים השגרתי, אתם מוזמנים להכין חרצ'ו - מרק בשר ועגבניות גרוזיני שעשיר בתבלינים