מ'חמר: ממולאים טוניסאיים
במרוקאית, מ'חמר היא בכלל פשטידת תפוחי אדמה וביצים, אבל בטוניסאית הכוונה לחצילים ממולאים המבושלים בשמן. הגרסה הנוכחית לממולאים האהובים מגוונת ובריאה יותר
במרוקאית, מ'חמר היא בכלל פשטידת תפוחי אדמה וביצים, אבל בטוניסאית הכוונה לחצילים ממולאים המבושלים בשמן. הגרסה הנוכחית לממולאים האהובים מגוונת ובריאה יותר
השף דן זוארץ מ"דלידה", החמארה הלוהטת בשוק לוינסקי, הרכיב לנו משתה פורימי שיכור כיד המלך עם מנות שכיף לאכול לצד הרבה אלכוהול. אז יאללה מזמינים חברים, מתחפשים וחוגגים
ארוחה חגיגית בפיתה. כן, יש דבר כזה וקוראים לו מסאח'ן - עוף שנצלה בתנור בים של בצלים מתובלים עם הרבה סומק חמצמץ, ומוגש על פיתה שסופגת לתוכה את כל הטעמים המופלאים יחד
זה לא קוסקוס וגם לא ממש פתיתים, אבל זה מאוד טעים. המפתול, מנה מנחמת מהמטבח הערבי שאתם חייבים להכיר. השף אליאס איוב מכין לנו סיר גדוש בגרגרים חמימים יחד עם עוף ריחני מבושם בקינמון ואגוז מוסקט -לא נשארו לנו הרבה ברירות חוץ מלצלול לתוכו
אחת הסיבות, אם לא הסיבה העיקרית, שאנחנו אוהבים את האביב היא הגעתו של השום הירוק אל הדוכנים בשוק. ריח עז של שום ממלא את האוויר ועושה חשק לקחת אותו למטבח ולהכין מטעמים. השף אבנר לסקין מציע שלושה מתכונים שעושים הרבה כבוד לירק הריחני שאף מנה אינה שלמה בלעדיו