אולי לביבות תפוחי אדמה שמורות בעיקר לחג החנוכה (אין סיבה תכל'ס, אבל לא נתווכח עם המסורת) אבל בנות הדודות הטעימות לא פחות, בדמות לביבות הירק, פופולריות בכל השנה.
הן נהדרות כארוחת ערב לצד יוגורט או גבינה לבנה, ילכו נהדר בתוך לחמניה או פיתה לבית הספר, ובכלל הכי טעים לנשנש אותן איך שהן הצטננו מעט מהשמן הרותח.
לביבות ירק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2קישואים
- 4גזרים
- 3תפוחי אדמה
- 1בצל
- חופןפטרוזיליה קצוצה
- 2ביצים
- ½כוספירורי לחם (ניתן להמיר חצי מהכמות בשיבולת שועל דקה)
- ½כפיתמלח
- ½כפיתתבלין לקציצות (או ראס אל חנות)
- מעטפלפל שחור
- שמן לטיגון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לביבות ירק?
- 1קולפים את הירקות ומגררים על פומפייה לקערה. ניתן להשתמש במעבד מזון עם להב מתאים לגירור.
- 2סוחטים היטב את הירקות ונפטרים מנוזלים מיותרים.
- 3מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- 4יוצרים עיגולים מהתערובת ומטגנים בשמן.
- 5לקציצות אפויות: מניחים את הקציצות על גבי נייר אפיה משומן, מרססים או מברישים כל קציצה בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30 דקות. הופכים את הקציצות צד ומשאירים עוד 10-15 דקות, עד להזהבה.
- 6גיוון: ניתן להשתמש או להוסיף לתערובת ירקות שונים כמו בטטה, כרובית, ברוקלי, קולורבי, אפונת גינה או תירס.