וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות ירק קלות להכנה

גזרים, קישואים, תפוחי אדמה ולמעשה כמעט כל ירק שיש לכם במקרר - הכול יתאים. קציצות שקל מאוד להכין וכל ילד ישמח לאכול

קציצות ירקות. ShutterStock
בתוך לחמניה או פיתה לבית הספר, או לקראת החנוכה/ShutterStock

אולי לביבות תפוחי אדמה שמורות בעיקר לחג החנוכה (אין סיבה תכל'ס, אבל לא נתווכח עם המסורת) אבל בנות הדודות הטעימות לא פחות, בדמות לביבות הירק, פופולריות בכל השנה.

הן נהדרות כארוחת ערב לצד יוגורט או גבינה לבנה, ילכו נהדר בתוך לחמניה או פיתה לבית הספר, ובכלל הכי טעים לנשנש אותן איך שהן הצטננו מעט מהשמן הרותח.

לביבות ירק

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,קל להכנה,30 יחידות
קציצות ירקות. ShutterStock
אפשר גם לאפות. קציצות ירק בקלי קלות

מצרכים למתכון

    • 2קישואים
    • 4גזרים
    • 3תפוחי אדמה
    • 1בצל
    • חופןפטרוזיליה קצוצה
    • 2ביצים
    • ½כוספירורי לחם (ניתן להמיר חצי מהכמות בשיבולת שועל דקה)
    • ½כפיתמלח
    • ½כפיתתבלין לקציצות (או ראס אל חנות)
    • מעטפלפל שחור
    • שמן לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים לביבות ירק?

  • 1
    קולפים את הירקות ומגררים על פומפייה לקערה. ניתן להשתמש במעבד מזון עם להב מתאים לגירור.
  • 2
    סוחטים היטב את הירקות ונפטרים מנוזלים מיותרים.
  • 3
    מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  • 4
    יוצרים עיגולים מהתערובת ומטגנים בשמן.
  • 5
    לקציצות אפויות: מניחים את הקציצות על גבי נייר אפיה משומן, מרססים או מברישים כל קציצה בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30 דקות. הופכים את הקציצות צד ומשאירים עוד 10-15 דקות, עד להזהבה.
  • 6
    גיוון: ניתן להשתמש או להוסיף לתערובת ירקות שונים כמו בטטה, כרובית, ברוקלי, קולורבי, אפונת גינה או תירס.
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully