- 1. מכינים את הבצק הפריך: שמים את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון עם להב הפלדה. לוחצים על לחצן ה-pulse שלוש או ארבע פעמים, כדי לערבב את החומרים.
-
- 2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערת מעבד המזון. מפעילים שוב בפעימות קצרות, עד שמתקבלת תערובת גרגרית ולא רואים יותר חתיכות גדולות של חמאה. מוסיפים את הביצה ומפעילים שוב בפעימות קצרות, עד שהבצק שבקערת מעבד המזון נאסף לכדור. הופכים את קערת מעבד המזון על משטח מקומח, ולוחצים במהירות על הבצק 3-4 פעמים, עד שהוא חלק. משטחים אותו לצורת דיסק עגול ושטוח, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה, עד שהבצק נוקשה ונוח לרידוד.
-
- 3. כעבור שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מרחיקים את הניילון הנצמד, ומרדדים אותו לעיגול גדול (אם אופים טארט אחד), או שמחלקים לשישה כדורים, ומרדדים לשישה עיגולים (אם אופים טארטלטים). מרפדים בעיגולי הבצק תבנית טארט משומנת (26 ס"מ) או 6 תבניות טארטלטים.
-
- 4. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מכינים את המילוי: שופכים את קרם הקוקוס והחלב לקערה גדולה, וטורפים פנימה את הסוכר, הביצים, הווניל ואגוז המוסקט. מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים.
-
- 5. יוצקים את המילוי לתוך התבנית / התבניות המרופדות בבצק.
-
- 6. מניחים את תבנית הטארט בתוך תבנית גדולה (למקרה שהבלילה תגלוש), ומכניסים לתנור. אם אופים טארט אחד גדול, משך האפייה הוא כ-45 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים והמילוי יציב, אבל לא נוקשה. אם אופים טארטלטים, משך האפייה הוא כ-30 דקות, אבל כדאי לבדוק כעבור 20 דקות מתחילת האפייה שהם לא מוכנים. כשהטארט מגיע למרקם של ג'לי סמיך מאוד (בודקים את זה על ידי ניעור קל של התבנית), מוציאים אותו מהתנור, ומניחים לו להתקרר על רשת צינון. חשוב מאוד לא לאפות אותו יתר על המידה, אחרת המלית תתפרק.
-
-
- גיוונים:
- 1. אם אתם אוהבים את הטארט שלכם מתוק יותר, אפשר להשתמש בשבבי קוקוס ממותקים.
-
- 2. ברוח הטור מהשבוע שעבר, אפשר לוותר כליל על הבצק, ולאפות את המילוי בכלי גראטן או סופלה אישיים. מתקבל מעין פודינג קוקוס מענג.