וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי גפן

אם גם אתם תמיד רציתם לדעת כיצד לגלגל את עלי הגפן המושלמים, זה המתכון בשבילכם. המילוי הוא צמחוני ומרענן במיוחד, בעיקר בזכות הנענע.

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

עלי גפן. נמרוד סונדרס
עלי גפן

מצרכים למתכון

  • ל-30 יחידות:
  • תכולה של חצי צנצנת שימורים של עלי גפן
  • למילוי:
  • 100 גרם צנוברים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • ענף טימין
  • 7 עלי נענע
  • כף שמן זית
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 500 גרם אורז מבושל למחצה (7 דקות)
  • לרוטב:
  • מיץ מלימון וחצי
  • 1/2 1 שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  • 2. מפרידים את עלי הגפן ומניחים במחבת רחבה ועמוקה. על העלים שופכים מים רותחים, ומנמיכים את האש. מכסים בצלחת הפוכה, עד שהעלים סופגים את הנוזלים. אפשר לזהות זאת כשמפלס המים מעל הצלחת יורד כמעט לחלוטין.
  • 3. מסננים היטב ממים ונותנים לעלים להתקרר.
  • 4. כשהעלים מוכנים פורסים אותם על משטח עבודה. הגבעולים הקשים צריכים לפנות כלפי פנים (עניין של אסתטיות).
  • 5. בכל עלה שמים כפית מהמילוי בדיוק במרכזו. מגלגלים את העלה כמו שק שינה, מחלקו התחתון כלפי העליון. את הגלגול יש לעשות בעדינות כדי למנוע קרע בעלה. בנקודות בהן גלגול נוסף יהרוס את הצורה כיוון שהעלה מתרחב כלפי מעלה, מכניסים את העלים מהצד פנימה ומגלגלים עליהם, כך שהצורה תהיה כשל אצבע קטנה.
  • 6. מסדרים את העלים בסיר נמוך ורחב בדחיסות, זה לצד זה כך שיהיה צפוף מאוד בסיר. הצפיפות מונעת מהעלים להיפתח בזמן הבישול. אם רוצים למנוע מהעלים להידבק לסיר, כדאי לרפד אותו בעלי גפן (רצוי להשתמש לצורך כך בעלים הפגומים והקרועים).
  • 7. מכסים את העלים המוכנים ברוטב. כמכסה מניחים צלחת הפוכה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה חצי שעה עד שהרוטב מתחת לצלחת המכוסה מצטמצם.
  • 8. צורת ההגשה המועדפת לעלי הגפן היא דווקא חמה. ניתן לאכול גם קר.
  • 9. סודות מהמטבח: במידה ונותרת מלית, מקפיאים לשימוש חוזר.
  • 10. עלה שמתפרק תוך כדי הגלגול - עמוס מדי במילוי. יש להפחית מהמילוי ולהתחיל שוב בקיפול.
  • 11. אם נתקלתם בעלה קרוע או שהעלה נקרע תוך כדי פעולת הגלגול, מחברים את העלה הקרוע לעלה אחר וממשיכים לגלגל כשהם האחד על השני.
  • 12. אם העלה לא מתקפל כראוי סימן שלא נחלט היטב. במקרה כזה יש להמשיך את החליטה עד להתרככות שלו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully