כולנו כבר יודעים שחטיפי הבריאות שמוכרים לנו כנשנוש מלא אנרגיה ובריאות הם לא יותר מערימת סוכרים, מתפיחים, חומרים מתחלבים וחומרים משמרים במקום אחד. בריאות זה לא.
הבעיה היא שאנחנו צריכים אותם, ובעיקר ברגעי משבר כשמתחשק משהו מתוק וטעים, בלי המון ייסורי מצפון. וכאן נכנס המתכון הזה לפעולה.
לכאורה, מתכון מלא סוכר ושומנים, אבל כשמחלקים את הכמויות למספר החטיפים האינסופי, מוצאים שזה דווקא לא נורא, ושאם להכניס לגוף שלנו ושל ילדינו סוכרים כאלו - עדיף שיהיו מוכנים בבית ושלא יעברו תחת מכבש התוספים הרעים.
חטיפי גרנולה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½2 כוסותשיבולת שועל עבה (שלמה)
- ½כוסקוקוס
- ½1 כוסותקמח מלא
- ½כפיתמלח
- 1כפיתאבקת אפייה
- ¼כוסשקדים קצוצים גס
- 100גרםחמאה
- 100גרםשמן קוקוס
- ¾כוססוכר חום כהה (אפשר גם רק חצי כוס)
- 1כףדבש
- 1כפיתתמצית וניל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חטיפי גרנולה?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2מחממים בסיר חמאה, שמן קוקוס, דבש וסוכר חום עד להמסה של החומרים. מוסיפים וניל ומערבבים.
- 3מערבבים בקערה את החומרים היבשים: שיבולת שועל, קמח, קוקוס, שקדים, מלח ואבקת אפייה.
- 4יוצקים את התערובת המומסת לחומרים היבשים ומערבבים.
- 5מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 40*25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. משטחים בעזרת הידיים ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים.
- 6אופים 15 דקות, מסובבים את התבנית ואופים 15 דקות נוספות, או עד שהתערובת משחימה.
- 7מצננים לחלוטין בתוך התבנית, חותכים למלבנים ושומרים בקופסא אטומה.
- טיפ: למי שלא יכול בלי קצת שוקולד, ניתן להוסיף חצי כוס שבבי שוקולד מריר איכותי ולהוריד מעט מכמות הסוכר.