וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסאח'ן עוף על פיתה

ארוחה חגיגית בפיתה. כן, יש דבר כזה וקוראים לו מסאח'ן - עוף שנצלה בתנור בים של בצלים מתובלים עם הרבה סומק חמצמץ, ומוגש על פיתה שסופגת לתוכה את כל הטעמים יחד

מתכון מאת: איוב אליאס, מערכת וואלה

מסחן עוף עם פיתה. דרור עינב
מסחן עוף עם פיתה

מצרכים למתכון

  • ל- 4 מנות
  • 4 כרעיים מחולקות או 10 שוקיים בלבד (פולקע)
  • 2 פיתות פתוחות (סה"כ 4) או 2 לאפות גדולות
  • 9 בצלים קלופים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות גדושת סומק (רצוי טרי)
  • 1 כפית קינמון
  • מלח ופלפל
  • צנוברים או שבבי שקדים קלויים (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2. בקערה מערבבים את העוף עם הבצל החתוך, התבלינים ושמן הזית, מעסים בהם היטב את העוף והבצלים, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור לשעה או עד שהעוף רך ושחום.
  • 3. מחממים את הפיתות 1-2 דקות בתנור (לא יותר, כדי שישארו רכות וחמימות), מניחים על צלחת את הפיתה, מעליה מניחים בנדיבות מתערובת הבצלים המתובלת ומעליהם את העוף. מפזרים צנוברים או שקדים קלויים ומגישים. ניתן לפרק את העוף מעצמותיו לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully