וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קערה של חורף: מרק בשר עם שפע ירוקים

בחורף עלים ירוקים ובשרניים במיוחד ממלאים את השווקים וגם את הגינות והשדות. תרד, עלי חוביזה או מנגולד הם תוספת מלאה טעם וצבע למרק הבשר הנפלא הזה

תבשיל בקר וירוקים. אפיק גבאי,
מרק בשר עם המון ירוקים/אפיק גבאי

הגשמים שירדו מילאו את הגינות, השדות וגם את השווקים בשפע של עלים ירוקים ובשרניים במיוחד. לא משנה אם תבחרו בעלי תרד או מנגולד יפים שקניתם בירקנייה או שתצאו החוצה לקטוף עלי חוביזה צעירים ונהדרים, כך או כך הירוקים היפים של העונה, יעשירו את מרק הבשר הנפלא הזה. יחד עם גבעולי סלרי, כרישה, קישואים ועלי פטרוזיליה וכוסברה מתקבל סיר מרק עשיר בטעמי חורף.

מומלץ למלא קערה גדולה ממנו ולהגיש עם מיץ לימון סחוט טרי מעל. למי שזקוק גם לפחמימה בחורף, הוא יהיה נהדר לצד אורז לבן פשוט.

מחפשים עוד רעיונות לסירי מרק מחממים? 24 מתכוני מרקים שאנחנו אוהבים לחזור אליהם.

מרק בשר עם המון ירוקים

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה! אוכל

10 דקות עבודה,100 דקות סה"כ,קל להכנה,5 סועדים
תבשיל בקר וירוקים. אפיק גבאי,
תבשיל בקר וירוקים/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

    • 4כפותשמן זית
    • 1ק״גאסאדו (קשתית)רצוי עם העצמות, חתוך לקוביות
    • 1כרישה - חתוכה לפרוסות
    • 1בצל גדול - קצוץ
    • 4גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
    • 1מקל קינמון
    • ½כףמלח
    • 1כפיתפלפל שחור גרוס
    • ½כףכורכום
    • 1כפיתכוסברה יבשה טחונה
    • 500גרםעלי תרד טריים / חוביזה/ עלי סלק
    • 1כוספטרוזיליה קצוצה
    • 1כוסכוסברה קצוצה
    • 4גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
    • 3זוקיני גדולים- פרוסים לפרוסות או לחצי פרוסות בעובי חצי ס"מ
  • הגשה

    • לימון

אופן ההכנה

איך מכינים מרק בשר עם המון ירוקים?

  • 1
    בסיר רחב ועמוק מחממים שמן זית, מניחים את חתיכות הבשר וצורבים כ-3 דקות מכל צד. רצוי בשני סבבים על מנת לא להוריד את הטמפ'.
  • 2
    מוסיפים לסיר בצל, כרישה, סלרי, מקל קינמון ואת התבלינים היבשים ומטגנים כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3
    יוצקים מים עד 3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומעבירים לבישול על בחום נמוך כשעה וחצי.
  • 4
    מוסיפים לסיר את כל הירק - תרד, פטרוזיליה וכוסברה והזוקיני. מוסיפים מים לפי הצורך ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  • 5
    מומלץ להגיש לצד לימון טרי, אותו סוחטים בשעת ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully