וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שקדים -תפוזים עסיסית

מירב שיינר בעוגת חג נימוחה ועסיסית עם איזון נפלא בין חמוץ למתוק

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

עוגת שקדים ותפוזים עם מרנג כשרה לפסח. דרור עינב
עוגת שקדים ותפוזים עם מרנג כשרה לפסח

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית בקוטר 22 ס"מ
  • לבלילת העוגה:
  • 220 גרם חמאה בטמפ' חדר (לא רכה)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
  • 300 גרם (3 כוסות) שקדים טבעיים טחונים
  • 3 ביצים גדולות טרופות
  • מיץ מתפוז בינוני שלם
  • גרד מקליפת התפוז כולו (ללא החלק הלבן)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 150 גרם (3/4 כוס) קמח תירס לפולנטה
  • לעיטור המרנג האיטלקי:
  • 70 גרם חלבון (בערך כמות מ-2 ביצים)
  • 120 גרם (1/2 כוס+כף) סוכר לבן
  • 15 גרם גלוקוז או סירופ סוכר
  • 30 גרם (2 כפות) מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2.הכנת העוגה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה והסוכר למרקם משחתי וחלק (ללא גרגרי הסוכר).
  • 3. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את השקדים הטחונים, המיץ, הביצים וקליפת התפוז המגורדת. מערבלים 1-2 דקות לבלילה אחידה. מוסיפים את קמח התירס ואבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4. יוצקים את התערבת לתבנית משומנת קלות ומכניסים לתנור ל- 25-30 דקות או עד למבחן הקיסם היבש.
  • 5. מוציאים מן התנור ומצננים בתבנית 30 דקות. מכניסים למקפיא ל-10 דקות, מוציאים ומחלצים. מניחים על כלי הגשה.
  • 6. בעת שהעוגה מצטננת ניגשים להכנת המרנג האיטלקי: בקלחת קטנה מבשלים את הסוכר, הגלוקוז והמים על אש בינונית. במקביל מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים לקצף יציב.
  • 7. כאשר תערובת הסוכר מגיעה ל-118 מעלות (למי שאין מדחום הסבר במשך*) מפעילים שוב את המיקסר על מצב הקצפה ומזלפים פנימה תוך כדי במתינות את סירופ הסוכר. לאחר 2 דקות הקצפה במהירות בינונית - גבוהה המרנג נאטם ואז הופך יותר ויותר מבריק, לבן ואלסטי מאד. המבחן הוא: 'תפיסת' כמות קטנה של מרנג על קצה בלון ההקצפה בעת שחרורו, שיוצרת מראה של מקור ציפור.
  • 8. יוצקים מחצית מכמות המרנג על גבי העוגה ומשחקים איתו- יוצרים גלים/ קוצים/ גבעות וכל צורה שעולה על רוחכם. שורפים בעדינות עם ברנר את פני השטח או מכניסים למרכז התנור על מצב גריל עליון ב-150 מעלות לדקות ספורות (יש להשגיח מקרוב).
  • 9. מגישים בטמפ' החדר או כמו שהישראלים אוהבים - קר. העוגה תישמר היטב בקירור עד שבוע ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully