פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שקדים -תפוזים עסיסית

      מירב שיינר בעוגת חג נימוחה ועסיסית עם איזון נפלא בין חמוץ למתוק

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שקדים ותפוזים עם מרנג כשרה לפסח (דרור עינב)
      עוגת שקדים ותפוזים עם מרנג כשרה לפסח (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: לתבנית בקוטר 22 ס"מ
      • לבלילת העוגה:
      • 220 גרם חמאה בטמפ' חדר (לא רכה)
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
      • 300 גרם (3 כוסות) שקדים טבעיים טחונים
      • 3 ביצים גדולות טרופות
      • מיץ מתפוז בינוני שלם
      • גרד מקליפת התפוז כולו (ללא החלק הלבן)
      • 1 כפית אבקת אפיה
      • 150 גרם (3/4 כוס) קמח תירס לפולנטה
      • לעיטור המרנג האיטלקי:
      • 70 גרם חלבון (בערך כמות מ-2 ביצים)
      • 120 גרם (1/2 כוס+כף) סוכר לבן
      • 15 גרם גלוקוז או סירופ סוכר
      • 30 גרם (2 כפות) מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2.הכנת העוגה: בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה והסוכר למרקם משחתי וחלק (ללא גרגרי הסוכר).
      • 3. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את השקדים הטחונים, המיץ, הביצים וקליפת התפוז המגורדת. מערבלים 1-2 דקות לבלילה אחידה. מוסיפים את קמח התירס ואבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
      • 4. יוצקים את התערבת לתבנית משומנת קלות ומכניסים לתנור ל- 25-30 דקות או עד למבחן הקיסם היבש.
      • 5. מוציאים מן התנור ומצננים בתבנית 30 דקות. מכניסים למקפיא ל-10 דקות, מוציאים ומחלצים. מניחים על כלי הגשה.
      • 6. בעת שהעוגה מצטננת ניגשים להכנת המרנג האיטלקי: בקלחת קטנה מבשלים את הסוכר, הגלוקוז והמים על אש בינונית. במקביל מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים לקצף יציב.
      • 7. כאשר תערובת הסוכר מגיעה ל-118 מעלות (למי שאין מדחום הסבר במשך*) מפעילים שוב את המיקסר על מצב הקצפה ומזלפים פנימה תוך כדי במתינות את סירופ הסוכר. לאחר 2 דקות הקצפה במהירות בינונית - גבוהה המרנג נאטם ואז הופך יותר ויותר מבריק, לבן ואלסטי מאד. המבחן הוא: 'תפיסת' כמות קטנה של מרנג על קצה בלון ההקצפה בעת שחרורו, שיוצרת מראה של מקור ציפור.
      • 8. יוצקים מחצית מכמות המרנג על גבי העוגה ומשחקים איתו- יוצרים גלים/ קוצים/ גבעות וכל צורה שעולה על רוחכם. שורפים בעדינות עם ברנר את פני השטח או מכניסים למרכז התנור על מצב גריל עליון ב-150 מעלות לדקות ספורות (יש להשגיח מקרוב).
      • 9. מגישים בטמפ' החדר או כמו שהישראלים אוהבים - קר. העוגה תישמר היטב בקירור עד שבוע ימים.

      מתכונים נוספים

      עוגת שקדים -תפוזים עסיסית
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -