סלמון צלוי בעשבי תיבול
השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין, במנה לחג של פילה סלמון בציפוי ארומטי של עשבי תיבול ולימון קצוץ - 10 דקות עבודה והמנה מוכנה
צלייה קצרה בחום גבוה לפני ההגשה תבטיח סלמון עסיסי (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 1 ק״גפילה סלמון עם העור מחולק ל-8 נתחיל של 200 גרם
- ¼ צרורפטרוזיליה קצוצה דק
- ¼ צרורשמיר קצוץ דק
- 6 ענפיטימין מופרדים לעלים
- ½ כוסעלי בזיליקום קצוצים דק
- 1 כףשום כתוש
- 1 לימון קטן, קצוץ עם הקליפה
- ½ כוסשמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
איך מכינים סלמון צלוי בעשבי תיבול?
- 1במידה ומגישים את הסלמון כמנת פתיחה חוצים כל נתח לשניים, כך שיתקבלו 16 יחידות פילה.
- 2מערבבים בקערה קטנה את עשבי התיבול עם הלימון והשום.
- 3מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל מכל צדדיו כולל העור ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה על הצד של העור.
- 4מניחים על פני הדגים מתערובת הציפוי כך שתכסה את כל חלקם העליון. בשלב זה ניתן לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד לשעת הארוחה.
- 5לפני ההגשה מחממים לתנור ל- 230 מעלות (מסירים את הניילון הנצמד במידה ויש) וצולים כ-9 דקות .
- 6מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה