פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלמון צלוי בעשבי תיבול

      השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין, במנה לחג של פילה סלמון בציפוי ארומטי של עשבי תיבול ולימון קצוץ - 10 דקות עבודה והמנה מוכנה

      20 מדרגים / 3.21 כוכבים

      צלייה קצרה בחום גבוה לפני ההגשה תבטיח סלמון עסיסי (צילום: דרור עינב)
      צלייה קצרה בחום גבוה לפני ההגשה תבטיח סלמון עסיסי (צילום: דרור עינב)

      מצרכים

        • 1 ק״גפילה סלמון עם העור מחולק ל-8 נתחיל של 200 גרם
        • ¼ צרורפטרוזיליה קצוצה דק
        • ¼ צרורשמיר קצוץ דק
        • 6 ענפיטימין מופרדים לעלים
        • ½ כוסעלי בזיליקום קצוצים דק
        • 1 כףשום כתוש
        • 1 לימון קטן, קצוץ עם הקליפה
        • ½ כוסשמן זית
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

        איך מכינים סלמון צלוי בעשבי תיבול?

      • במידה ומגישים את הסלמון כמנת פתיחה חוצים כל נתח לשניים, כך שיתקבלו 16 יחידות פילה.
      • מערבבים בקערה קטנה את עשבי התיבול עם הלימון והשום.
      • מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל מכל צדדיו כולל העור ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה על הצד של העור.
      • מניחים על פני הדגים מתערובת הציפוי כך שתכסה את כל חלקם העליון. בשלב זה ניתן לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד לשעת הארוחה.
      • לפני ההגשה מחממים לתנור ל- 230 מעלות (מסירים את הניילון הנצמד במידה ויש) וצולים כ-9 דקות .
      • מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -