סלמון צלוי בעשבי תיבול

השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין, במנה לחג של פילה סלמון בציפוי ארומטי של עשבי תיבול ולימון קצוץ - 10 דקות עבודה והמנה מוכנה

מתכון מאת: אלרן גולדשטיין, מערכת וואלה! אוכל
סלמון  לחג של אלרן גולדשטיין. דרור עינב
צלייה קצרה בחום גבוה לפני ההגשה תבטיח סלמון עסיסי

מצרכים

    • 1 ק״גפילה סלמון עם העור מחולק ל-8 נתחיל של 200 גרם
    • ¼ צרורפטרוזיליה קצוצה דק
    • ¼ צרורשמיר קצוץ דק
    • 6 ענפיטימין מופרדים לעלים
    • ½ כוסעלי בזיליקום קצוצים דק
    • 1 כףשום כתוש
    • 1 לימון קטן, קצוץ עם הקליפה
    • ½ כוסשמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים סלמון צלוי בעשבי תיבול?

  • 1במידה ומגישים את הסלמון כמנת פתיחה חוצים כל נתח לשניים, כך שיתקבלו 16 יחידות פילה.
  • 2מערבבים בקערה קטנה את עשבי התיבול עם הלימון והשום.
  • 3מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל מכל צדדיו כולל העור ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה על הצד של העור.
  • 4מניחים על פני הדגים מתערובת הציפוי כך שתכסה את כל חלקם העליון. בשלב זה ניתן לעטוף את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד לשעת הארוחה.
  • 5לפני ההגשה מחממים לתנור ל- 230 מעלות (מסירים את הניילון הנצמד במידה ויש) וצולים כ-9 דקות .
  • 6מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully