מתכונים חמים

קדירת שפונדרה ברכז רימונים

השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין במנה עיקרית לחג של קדירת שפונדרה עם שזיפים ודובדבנים מיובשים

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

תבשיל בקר לחג של אלרן גולדשטיין

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור כ-10 סועדים
  • מצרכים:
  • 1.5 ק"ג נתח שפונדרה או אוסובוקו
  • 1 ק"ג כתף מרכזי לצלי (מס' 5)
  • למרינדה:
  • 1/2 ליטר מים
  • 1/2 ליטר מיץ תפוזים
  • קליפות מחצי תפוז (ללא הלבן)
  • 1/3 כוס סויה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית סומאק
  • 3 כפות סוכר חום או דבש
  • 3 כפות רכז רימונים
  • לצלייה:
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 סלרי שורש בינוני
  • שיני שום קלופות מראש שלם
  • 20 יח' שזיפים מיובשים
  • 1/2 כוס דובדבנים מיובשים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את נתחי הבשר לקוביות בגודל 4X4 ס"מ. במידה ומשלבים אוסובוקו משאירים אותו עם העצם.
  • 2. מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בתוכה את הבשר. מומלץ לילה שלם.
  • 3. מוציאים למחרת את נתחי הבשר מנוזל ההשריה. מתבלים בפלפל שחור גרוס וצורבים אותם על מחבת חמה מכל הצדדים.
  • 4. מעבירים את הנתחים לתבנית צלייה עמוקה ושופכים מעל את נוזלי ההשריה. יוצקים מעל עוד ליטר מים או ציר בקר עד ל-3/4 מגובה הבשר.
  • 5. חותכים גס את הירקות, מלבד שיני השום אותן משאירים בשלמותן, ומוסיפים לתבנית הצלייה יחד עם הפירות היבשים.
  • 6. עוטפים את התבנית בנייר כסף וצולים בתנור בחום של 220 מעלות כ-25 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות למשך שעתים וחצי או עד לריכוך הבשר.
  • 7. מעבירים לכלי הגשה יפה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully