פילה לברק בכוסברה ושום
שרה אזולאי מעכו, ממיזם נשים מבשלות, משתפת אותנו במתכון לפילה לברק עם המון כוסברה טרייה ושום
מצרכים
- כמות: עבור 4 סועדים
- מצרכים:
- 4 יחידות פילה לברק
- 8 שיני שום פרוסות
- 2 צרורות גדולים של כוסברה, קצוצים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות מיץ לימון
- 4-5 עגניות שרי פרוסות
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת (סוטאז') שיכולים להיכנס לתנור.
- 2. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים 1-2 דקות.
- מוסיפים את הכוסברה ומבשלים יחד כ- 5 דקות.
- 3. בינתיים מורחים את הדגים במיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- 4. מניחים את הדגים על הכוסברה, מסדרים מעליהם את פרוסות עגבניות השרי ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות, ללא כיסוי.
- 5. לפני ההגשה מוזגים מעט מהרוטב שניגר בתחתית הסיר לכף ויוצקים מעל הדגים. מגישים.