קינן בסל מכין את המתכון המשובח שלו לשניצל תירס ביתי, פריך ומתוק המוגש עם מטבל יוגורט, גבינת פטה ובצל ירוק.
אחרי שתכינו אותו פעם אחת, לא תוכלו לחזור לאכול שניצל תירס קפוא מהסופר.
שניצל תירס ביתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לשניצל
- 3תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומעוכים לפירה
- בצל לבן בינוני
- 1כוסתירס (גרעינים בלבד מופרדים מהקלחים)
- 4כפותקמח
- כפיתאבקת אפייה
- כפיתמלח
- 2ביצים
- 2כפיותקטשופ
לציפוי
- 1כוספירורי לחם
- מעטפלפל שחור גרוס
- מלח (לפי הטעם)
- ½צרורפטרוזיליה (שטופה ומיובשת היטב)
- 2ביצים (טרופות)
לטיגון
- ½כוסשמן קנולה
למטבל
- ½כוסיוגורט
- ¼כוסגבינת פטה (מגוררת)
- מעטבצל ירוק (קצוץ)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שניצל תירס ביתי?
- 1מכינים את הפירה: מבשלים בסיר עם מים מומלחים את תפוחי האדמה. כשהם רכים מספיק, מסננים את המים ומועכים לפירה.
- 2קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן קנולה עד להזהבה.
- 3מכינים את השניצלים: מערבבים בקערה את מחית תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן, התירס, הקמח ואבקת האפייה.
- 4בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הקטשופ ומוסיפים לתערובת תפוחי האדמה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- 5על תבנית עם נייר אפייה (תבנית שמתאימה בגודלה למקפיא הביתי שלכם) משטחים את התערובת לעובי של כ-1.5 ס"מ. מכסים את התערובת השטוחה בנייר אפייה נוסף ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
- 6אחרי כשעתיים מוציאים את התבנית מהמקפיא, מסירים את הנייר ופורסים למקלות בגודל שאוהבים.
- 7מכינים את הציפוי: מכניסים למעבד המזון את פירורי הלחם, המלח והפלפל. טוחנים יחד ומוסיפים את הפטרוזיליה עד שהתערובת בצבע ירוק אחיד.
- 8מכינים קערה עם ביצים טרופות ועוד קערה עם פירורי הציפוי. טובלים את השניצלים בביצה הטרופה ומעבירים לקערת פירורי הלחם. עוטפים היטב את השניצלים בפירורים.
- 9מטגנים את השניצלים: מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים על אש בינונית עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
- 10מעבירים את השניצלים לרשת (או נייר סופג) כדי להיפטר משאריות השמן.
- 11מכינים את המטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל יחד, מעבירים לקערה קטנה ומגישים לצד השניצלים.
שניצל תירס ביתי ומושלם/דרור עינב,דרור עינב קינן בסל, שף ובעלים של ה-Society Salon/דרור עינב,דרור עינב