וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל תירס ביתי ואמיתי

קינן בסל

24.11.2024 / 6:00

שניצל תירס מעורר בכולנו זכרונות ילדות, וגם היום לא נס לחו, אבל רגע לפני שאתם מתפתים להוציא מהמקרר בסופר שניצל תירס מוכן וקפוא, קבלו את הגרסה של קינן בסל. אחרי שתאכלו אותה, לא תוכלו לחזור אחורה

שניצל תירס. דרור עינב, דרור עינב
שניצל תירס ביתי/דרור עינב, דרור עינב

קינן בסל מכין את המתכון המשובח שלו לשניצל תירס ביתי, פריך ומתוק המוגש עם מטבל יוגורט, גבינת פטה ובצל ירוק.

אחרי שתכינו אותו פעם אחת, לא תוכלו לחזור לאכול שניצל תירס קפוא מהסופר.

שניצל תירס ביתי

מתכון מאת: קינן בסל, מערכת וואלה אוכל

50 דקות עבודה,שלוש שעות סה"כ,קל להכנה,3 סועדים
שניצל תירס. דרור עינב, דרור עינב
שניצל תירס/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לשניצל

    • 3תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומעוכים לפירה
    • בצל לבן בינוני
    • 1כוסתירס (גרעינים בלבד מופרדים מהקלחים)
    • 4כפותקמח
    • כפיתאבקת אפייה
    • כפיתמלח
    • 2ביצים
    • 2כפיותקטשופ
  • לציפוי

    • 1כוספירורי לחם
    • מעטפלפל שחור גרוס
    • מלח (לפי הטעם)
    • ½צרורפטרוזיליה (שטופה ומיובשת היטב)
    • 2ביצים (טרופות)
  • לטיגון

    • ½כוסשמן קנולה
  • למטבל

    • ½כוסיוגורט
    • ¼כוסגבינת פטה (מגוררת)
    • מעטבצל ירוק (קצוץ)
    • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
    • מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

איך מכינים שניצל תירס ביתי?

  • 1
    מכינים את הפירה: מבשלים בסיר עם מים מומלחים את תפוחי האדמה. כשהם רכים מספיק, מסננים את המים ומועכים לפירה.
  • 2
    קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן קנולה עד להזהבה.
  • 3
    מכינים את השניצלים: מערבבים בקערה את מחית תפוחי האדמה עם הבצל המטוגן, התירס, הקמח ואבקת האפייה.
  • 4
    בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הקטשופ ומוסיפים לתערובת תפוחי האדמה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 5
    על תבנית עם נייר אפייה (תבנית שמתאימה בגודלה למקפיא הביתי שלכם) משטחים את התערובת לעובי של כ-1.5 ס"מ. מכסים את התערובת השטוחה בנייר אפייה נוסף ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.
  • 6
    אחרי כשעתיים מוציאים את התבנית מהמקפיא, מסירים את הנייר ופורסים למקלות בגודל שאוהבים.
  • 7
    מכינים את הציפוי: מכניסים למעבד המזון את פירורי הלחם, המלח והפלפל. טוחנים יחד ומוסיפים את הפטרוזיליה עד שהתערובת בצבע ירוק אחיד.
  • 8
    מכינים קערה עם ביצים טרופות ועוד קערה עם פירורי הציפוי. טובלים את השניצלים בביצה הטרופה ומעבירים לקערת פירורי הלחם. עוטפים היטב את השניצלים בפירורים.
  • 9
    מטגנים את השניצלים: מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים על אש בינונית עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  • 10
    מעבירים את השניצלים לרשת (או נייר סופג) כדי להיפטר משאריות השמן.
  • 11
    מכינים את המטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל יחד, מעבירים לקערה קטנה ומגישים לצד השניצלים.
    שניצל תירס ביתי ומושלם/דרור עינב,דרור עינב
    קינן בסל, שף ובעלים של ה-Society Salon/דרור עינב,דרור עינב
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully