הפופ אוברס (כלומר, קופצים מהתבנית) הם מאפים אישיים שלרוב אופים בתבנית שקעים (תבנית מאפינס) ומגלים שהם תפחו ויצאו מהתבנית וקיבלו צורה חמודה.
הפעם, סבינה וולדמן לוקחת את הגרסה שלה למחוזות ים-תיכוניים עם זיתים, עגבניות לחות, גבינת מוצרלה עשירה והכול עם בצק עלים מוכן ומופשר למינימום עבודה.
בסוף נקבל מאפים אישיים מפנקים במיוחד שיושבים בול על ארוחת ערב לכולם, או ארוחת בוקר של שבת.
פופ אוברס מלוחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילהבצק עלים חמאה
למלית
- כוסעגבניות לחות, חצויות
- ½כוסזיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס
- 20עלי בזיליקום חצויים
- 4כדורי מוצרלה פרסקה 18%, קרועים ביד לשישיות
- 2כפותשמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פופ אוברס מלוחים?
- 1מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- 3פורסים בצק עלים על משטח עבודה וחותכים ממנו רצועה ברוחב 4 ס”מ לכל אורכו. מניחים בצד.
- 4מסדרים את המלית על החלק התחתון (הקרוב אלינו) של יריעת הבצק הגדולה ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומעמידים אותן בשקעים של תבנית מאפינס.
- 5חותכים את פס הבצק ששמרנו ל-12 ריבועים ומניחים ריבוע בצק על כל פרוסת רולדה.
- 6אופים 30 דקות להזהבה.
- 7שומרים 24 שעות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.