וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ע-ד-ס ב-ח-א-מ-י-ד: מרק החורף המושלם של נוף עתאמנה

נוף אתמאנה אסמעיל, בשיתוף סוגת

4.12.2024 / 6:00

נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני

מרק עדס בחאמיד. דרור עינב, סוגת
תענוג חורפי מהלבנט. מרק עדשים ירוקות עם לימון, תפוחי אדמה ומנגולד/סוגת, דרור עינב

מרק עדשים בחאמיד (לימון) נפוץ מאוד בלבנט והוא תמיד יהיה מורכב מעדשים, לפעמים תפוחי אדמה ועלי מנגולד או תרד או חומיד (עלי חומעה), תלוי בעונה ובמה שזמין. כשאין לימונים, למשל, משתמשים במחית ענבי בוסר חמוצים כדי להחליף את החמצמצות הנהדרת של המרק.

לעוד מתכוני מרקים מושלמים לחורף

מדובר במרק סמיך, כמעט נזיד, לכן במידה ונותרו הרבה מים בסיר, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שחלק מהנוזלים מתאדה.

מרק עדס בחאמיד

מתכון מאת: נוף עתאמנה אסמעיל

10 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קלי קלות,4 סועדים
מרק עדס בחאמיד. דרור עינב, סוגת
מרק עדשים חמצמץ עם לימון, תפוחי אדמה ומנגולד/דרור עינב

מצרכים למתכון

    • 1בצל
    • ¼כוסשמן זית
    • 2תפוחי אדמה
    • 1כוסעדשים ירוקות
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1כפיתכמון
    • ½צרורכוסברה
    • צרורעלי מנגולד
    • 4שיני שום כתושות
    • 2לימונים סחוטים למיץ

אופן ההכנה

איך מכינים מרק עדס בחאמיד?

  • 1
    קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר עם שמן הזית עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
  • 2
    בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לקוביות וכשהבצל מזהיב, מוסיפים אותן לסיר יחד עם העדשים וליטר וחצי מים. מכסים ומביאים לרתיחה.
  • 3
    מנמיכים את האש ומבשלים יחד כ-25 דקות, עד שהעדשים רכות.
  • 4
    מתבלים את המרק במלח, פלפל וכמון וטועמים לתיקון תיבול.
  • 5
    חותכים את המנגולד לרצועות דקות וקוצצים גם את הכוסברה. מוסיפים לתבשיל, מכסים, נותנים לו להמשיך להתבשל כ-5 דקות נוספות ומסירים מהאש. שימו לב: כמות הנוזלים במרק לא אמורה להיות גדולה. במידה ונותרו הרבה מים בסיר, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שחלק מהנוזלים מתאדה.
  • 6
    סוחטים פנימה מיץ משני הלימונים, מוסיפים את השום הכתוש ומגישים מיד.
נוף אתמאנה אסמעיל, בשיתוף סוגת
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully