וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף מפורק בתוך לחמניה. יש יותר טעים מזה?

עודכן לאחרונה: 6.4.2025 / 7:17

גרסת האביב הקלילה למנה מנצחת - רצועות של עוף מתובל מפורק ומתובל שאפשר להכניס לתוך טורטיה, לחמניה או פיתה שרוצים לחסל כשמנקים את המטבח, רק לשלוח את הילדים לאכול במקום אחר

עוף מפורק בלחמנייה. אלון מסיקה
עוף מפורק בלחמניה, מחסלים את החמץ/אלון מסיקה

בשר בקר מפורק מתובל בלחמניה או בבאן זאת מנה שאפשר למצוא בלא מעט מסעדות, דוכני רחוב וגם את המטבח הביתי היא כבשה בתקופה אחרונה עם לא מעט מתכונים שפורסמו ברחבי הרשת. אז למה לא עם עוף?

בחום הזה ממליצה אורלי פלאי-ברונשטיין על מנה קלילה יותר של עוף מפורק. היא גם פחות מכבידה על הגוף וגם דורשת הרבה פחות זמן הכנה מבישול ארוך של בשר בקר.

כשיש לכם עוף מפורק ומתובל היטב, יש לכם מגוון רחב של אפשרויות להכנת כריך - בלחמניה, בטורטיה או אפילו בפיתה. מוסיפים ממרחים כמו מיונז, קטשופ, ברביקיו או פסטו וירקות לפי החשק, ואתם מסודרים.

עוף מפורק בלחמניה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה אוכל

20 דקות עבודה,90 דקות סה"כ,קל להכנה,8 סועדים
עוף מפורק בלחמנייה. אלון מסיקה
עוף מפורק בלחמנייה

מצרכים למתכון

  • לעוף מפורק:

    • 1ק״גפרגיות או חזה עוף
    • 4כפותשמן
    • 2כפיותפפריקה
    • 1כפיתפפריקה מעושנת
    • 1כפיתצ'ילי גרוס
    • מעטכמון (לא חובה)
    • 2שיני שום כתושות
    • 1בצל מגורר או קצוץ דק
    • מלח גס
    • פלפל שחור גרוס
    • 2כפותרסק עגבניות
    • ½כוסיין לבן (מוסיף, לא חובה)
    • 1כוסמרק צח או מים
  • הגשה

    • 8לחמניות
    • קטשופ / חרדל/ מיונז/ רוטב ברביקיו
    • ירקות חתוכים כמו עגבניה, בצל חסה
    • מלפפונים חמוצים פרוסים

אופן ההכנה

איך מכינים עוף מפורק בלחמניה?

  • 1
    מעסים את נתחי העוף בתערובת של 2 כפות שמן זית עם שני סוגי הפפריקה, הצ'ילי הגרוס והכמון.
  • 2
    מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הנתחים עם שום, בצל, מלח ופלפל. משחימים משני הצדדים.
  • 3
    מוסיפים למחבת רסק עגבניות ומערבבים. יוצקים יין ומרק (או מים), מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מינימום שעה וחצי עד שעתיים על אש קטנה. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
  • 4
    מצננים לחלוטין לפני שמפרקים את הבשר. קורעים את הנתחים לרצועות דקות באמצעות שני מזלגות או בידיים.
  • 5
    ההגשה: מחממים את הרצועות על מחבת חמה או במיקרוגל. מגישים בלחמניה מרוחה במיונז, חרדל, קטשופ או פסטו, לצד ירקות טריים וחמוצים.
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully