נושאים חמים

מרק עוף צח

מרק עוף (מגד גוזני)
מרק עוף (מגד גוזני)

מצרכים

  • 1/2 ק"ג עצמות וגרונות של עוף
  • 1/2 ק"ג כנפי עוף נקיות
  • 1 גרון הודו נקבה
  • 2 כרעיים עוף
  • 6 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרבעים לאורכם
  • 1 שורש סלרי גדול
  • 2 שורשי פטרוזיליה גדולים
  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחרוצים ב- X
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי כולל העלים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • 5 ענפי טימין
  • מלח
  • גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 4 ליטר מים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל העצמות והבשר לסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מיד עם הרתיחה מורידים מהאש, מסננים ושוטפים את הבשר והעצמות. שוטפים גם את הסיר ומכניסים אליו מחדש את העצמות והבשר, מכסים במים קרים כך שישאר מקום לירקות שייכנסו בהמשך. מביאים לסף רתיחה ומיד מנמיכים את האש לקבלת בעבוע עדין.
  • 3. בשלב זה של הבישול עם הרתיחה העדינה מתחיל להצטבר קצף על פני המרק. מקפים את הקצף. מדי 10 דקות אפשר לחזור אל הסיר ולנקות את הקצף שהצטבר.
  • 4. מבשלים את המרק כ-40 דקות עד שהוא מפסיק להקציף ומגיע לצלילות מקסימלית. כעת אפשר להוסיף את הירקות (פרט לסלרי), מלח ופלפל. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה וממשיכים לקפות את הקצף שמצטבר לפי הצורך.
  • 5. מוסיפים את גבעולי הסלרי יחד עם העלים וענפי הטימין השלמים כ-20 דקות לפני ההורדה מהאש.
  • 6. רק אחרי כיבוי האש, וממש לפני ההגשה מוסיפים את צרור הפטרוזיליה וצרור השמיר.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות