פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין של בית

      השף יואב בלימן נזכר בטעמים ובריחות מבית ילדותו, בעיקר כשהוא מכין אצלו בבית חמין - כזה שמתבשל לאורך לילה שלם, ונותן קדימון לקראת הארוחה.

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

      מצרכים

      • ל-10-12 מנות:
      • שמן
      • 1 ק"ג עצמות רגל בקר
      • 1/2 1 נתח שריר בקר, חתוך לנתחים גדולים
      • 1 ק"ג קישקע (לא חובה)
      • 500 גרם חומוס שהושרה ללילה במים וסוננה
      • 500 גרם שעועית אדומה/לבנה שהושרתה ללילה במים וסוננה
      • 500 גרם חיטה שהושרתה ללילה במים וסוננה
      • 500 גרם כוסמת
      • 200 גרם שזיף מיובש מגולען
      • 200 גרם תמר מג'הול מגולען
      • 10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
      • 10 שיני שום קלופות
      • 1/2 צנצנת סילאן
      • 3 בצלים לבנים גדולים קלופים ופרוסים ל-1 ס"מ
      • 200 מ"ל שמן סויה
      • 10 ביצים קשות
      • מלח
      • פלפל שחור
      • פפריקה מתוקה
      • 3 מקלות קינמון
      • מעט פלפל אנגלי
      • 3 עלי דפנה
      • מים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר לחמין שיכול להיכנס לתנור, ויוצקים לתוכו את השמן.
      • 2. מוסיפים את נתחי השריר, מתבלים במלח ופלפל וצורבים מכל צדדיו. מוציאים את הבשר לקערה.
      • 3. לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו קלות. מוציאים את הבצל.
      • 4. בונים את החמין: מניחים בתחתית הסיר את העצמות בשכבה התחתונה. מניחים כמחצית מכמות הקטניות למעט הכוסמת בתחתית.
      • 5. מניחים את תפוחי האדמה ואת מקלות הקינמון. מפזרים מחצית מכמות הבצל המושחם ואת השום. מניחים את נתחי הבשר. מניחים את שארית הקטניות מעל ללא הכוסמת. מעל עורמים את הבצל המושחם.
      • 6. מתבלים בסילאן ובתבלינים. מכסים את תכולת הסיר במים שצריכים להיות בגובה 3-4 ס"מ מעל גובה מתכולת הסיר. מביאים לרתיחה.
      • 7. מחממים תנור ל-100 מעלות. מורידים את הסיר מהאש (אחרי הרתיחה), מניחים את הביצים מעל התערובת (על נייר כסף). סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ל-12 שעות. מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים.
      • 8. כשעה לפני ההגשה פותחים את הסיר ומוסיפים את הכוסמת, מכסים.
      • 9. אם רוצים להוסיף קישקע, מחממים אותו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות. לאחר מכן מוזגים מעליו את רוטב החמין ומגישים לצד תכולת הסיר. עדיף לעשות כך משום שבסיר החמין לקישקע נטייה להתפרק.

      עוד מתכוני תבשילי קדרה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -