- 1. מחממים סיר לחמין שיכול להיכנס לתנור, ויוצקים לתוכו את השמן.
-
- 2. מוסיפים את נתחי השריר, מתבלים במלח ופלפל וצורבים מכל צדדיו. מוציאים את הבשר לקערה.
-
- 3. לאותו הסיר מוסיפים את הבצל ומשחימים אותו קלות. מוציאים את הבצל.
-
- 4. בונים את החמין: מניחים בתחתית הסיר את העצמות בשכבה התחתונה. מניחים כמחצית מכמות הקטניות למעט הכוסמת בתחתית.
-
- 5. מניחים את תפוחי האדמה ואת מקלות הקינמון. מפזרים מחצית מכמות הבצל המושחם ואת השום. מניחים את נתחי הבשר. מניחים את שארית הקטניות מעל ללא הכוסמת. מעל עורמים את הבצל המושחם.
-
- 6. מתבלים בסילאן ובתבלינים. מכסים את תכולת הסיר במים שצריכים להיות בגובה 3-4 ס"מ מעל גובה מתכולת הסיר. מביאים לרתיחה.
-
- 7. מחממים תנור ל-100 מעלות. מורידים את הסיר מהאש (אחרי הרתיחה), מניחים את הביצים מעל התערובת (על נייר כסף). סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ל-12 שעות. מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים.
-
- 8. כשעה לפני ההגשה פותחים את הסיר ומוסיפים את הכוסמת, מכסים.
-
- 9. אם רוצים להוסיף קישקע, מחממים אותו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות. לאחר מכן מוזגים מעליו את רוטב החמין ומגישים לצד תכולת הסיר. עדיף לעשות כך משום שבסיר החמין לקישקע נטייה להתפרק.