מרינדה לימונית למנגל
במקום להשתמש בתיבול הקלאסי לפרגיות, אורלי פלאי מנפנפת על האש עם מרינדה בניחוח לימוני שתחזיר אתכם ליוון. את תפוחי האדמה שאוכלים ליד מבשלים, מועכים קצת ומעלים אותם על הגריל לטיפול אחרון של תיבול וצלייה על סף חריכה.
עוף במרינדה יוונית של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לקילו נתחי עוף (או 4 דגים או 10 שיפודי כבש):
- מיץ מ-2 לימונים
- 1 לימון פרוס
- 6 גבעולי אורגנו
- 1 כפית אורגנו יבש
- 2 שיני שום פרוסות
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1. מערבבים את כל החומרים.
- 2. משרים את הנתחים בשקית למשך חצי שעה עד שעה.
- 3. מחממים גריל או מחבת גריל, וצולים לפי סוג הנתח: חזה עוף או פילה דג - דקה-שתיים מכל צד, דגים שלמים - רבע שעה, שיפודי כבש או פרגיות - כ-8 דקות מכל צד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה