פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות ביסקוטי שוקולד לבן

      הסוד העיקרי לעוגיות ביסקוטי מוצלחות הוא אפייה כפולה. כאן נעמה נויהאוז נותנת דרור ליצירתיות מוסיפה להן שוקולד מריר ולבן וניחוח הדרי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביסקוטי קלמנטינה ושוקולד (נמרוד סונדרס)
      ביסקוטי קלמנטינה ושוקולד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכיכר אפויה, ממנה פורסים כ-12 עוגיות
      • 140 גרם קמח (1 כוס)
      • 80 גרם סוכר (מעט פחות מחצי כוס)
      • 2.5 גרם א. אפיה (כפית שטוחה)
      • 40 גרם שקדים טחונים לאבקה
      • 1/2 כפית מלח
      • 2 ביצים
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • 1 כף קליפת קלמנטינה מגוררת
      • 80 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
      • 30 גרם שומשום (לא חובה)
      • לבחירה: ציפוי שוקולד מריר ועיטור בשוקולד לבן (לא חובה)
      • 150 גרם שוקולד מריר
      • 50 גרם שוקולד לבן

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, סוכר, אבקת אפיה, שקדים טחונים, מלח, ביצים, תמצית וניל וקליפת קלמנטינה.
      • 2. מעבדים במהירות בינונית 5 דקות עד לקבלת גוש דביק של בצק.
      • 3. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים מעט רק עד להטמעת השוקולד ועוצרים. בינתיים מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
      • 4. אופציה- זורים 30 גר' שומשום על גבי מגש אפיה עם נייר אפיה (לא חובה).
      • 5. מרוקנים את תכולת הבצק שבמיקסר על גבי השומשום או נייר האפייה ומעצבים ונעצב את הבצק לצורת כיכר בעובי של כ-3 ס"מ באצבעות רטובות (הבצק דביק). מפזרים עוד שומשום על הכיכר (לא חובה).
      • 6. אופים כ-25 דקות עד להזהבת הכיכר והשומשום. מצננים על השיש כשעתיים.
      • 7. פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מחממים תנור ל-160 מעלות, מכניסים פנימה את העוגיות ומייבשים על גבי מגש עם נייר אפיה כ-20-25 דקות עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים ומקררים.
      • 8. ניתן להגיש או לחילופין להוסיף ציפוי שוקולד מריר ועיטור בשוקולד לבן. ממיסים 150 גרם שוקולד מריר, מעבירים לכוס גבוהה וטובלים בתוכה את העוגיות. מקררים בפריזר לכמה דקות ומגישים. ניתן להמיס שוקולד לבן ולעטר בפסים דקים.
      • שומרים בקופסה אטומה כשבוע עם נייר אפיה להפרדה בין השכבות.

      עוד מתכוני מתכונים לשבת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -