- 1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, סוכר, אבקת אפיה, שקדים טחונים, מלח, ביצים, תמצית וניל וקליפת קלמנטינה.
-
- 2. מעבדים במהירות בינונית 5 דקות עד לקבלת גוש דביק של בצק.
-
- 3. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים מעט רק עד להטמעת השוקולד ועוצרים. בינתיים מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
- 4. אופציה- זורים 30 גר' שומשום על גבי מגש אפיה עם נייר אפיה (לא חובה).
-
- 5. מרוקנים את תכולת הבצק שבמיקסר על גבי השומשום או נייר האפייה ומעצבים ונעצב את הבצק לצורת כיכר בעובי של כ-3 ס"מ באצבעות רטובות (הבצק דביק). מפזרים עוד שומשום על הכיכר (לא חובה).
-
- 6. אופים כ-25 דקות עד להזהבת הכיכר והשומשום. מצננים על השיש כשעתיים.
-
- 7. פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מחממים תנור ל-160 מעלות, מכניסים פנימה את העוגיות ומייבשים על גבי מגש עם נייר אפיה כ-20-25 דקות עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים ומקררים.
-
- 8. ניתן להגיש או לחילופין להוסיף ציפוי שוקולד מריר ועיטור בשוקולד לבן. ממיסים 150 גרם שוקולד מריר, מעבירים לכוס גבוהה וטובלים בתוכה את העוגיות. מקררים בפריזר לכמה דקות ומגישים. ניתן להמיס שוקולד לבן ולעטר בפסים דקים.
- שומרים בקופסה אטומה כשבוע עם נייר אפיה להפרדה בין השכבות.