סופגניה של רומנים
רכה, עדינה ובלי התפחות - מתכון לסופגנייה הנודעת של הרומנים - פפנאש, שתהיה גולת הכותרת בחג החנוכה
מחשבון המרות
- לכ-25 יחידות:
- 2 כוסות קמח
- כוס סוכר
- כפית אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- גרידה מלימון אחד
- מקל וניל (או כפית תמצית וניל איכותית)
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה:
- אבקת סוכר, קרם פרש וריבת פטל
- 1. מכינים את הבצק: בקערה, מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה.
- 2. מוסיפים ביצים, גבינת ריקוטה, גרידת לימון ותוכן של מקל וניל אמיתי. מערבבים היטב.
- 3. מחממים שמן בסיר קטן ועמוק.
- 4. מרטיבים את הידיים, קורצים כדורים מהבצק וזורקים לשמן החם בזהירות (חשוב שהאש לא תהיה גבוהה). כאשר כדורי הבצק מזהיבים, הופכים אותם, ומטגנים את הצד השני.
- 5. מגישים עם ריבת פטל, קרם פרש ואבקת סוכר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה