מרק גולאש מושלם
הרבה בצל, פלפלים, פפריקה וקימל הם הבסיס לתבשיל גולאש מושלם - אל תוותרו על אף אחד מהם. את תפוחי האדמה מוסיפים בחלקו האחרון של הבישול על מנת שלא יתפרקו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6-4 מנות
- 1 ק"ג נתח כתף בקר, חתוך לקוביות
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
- 2 פלפלים (אדום/צהוב/ ירוק) חתוכים לקוביות גדולות
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 כפות פפריקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- 4 עגבניות מרוסקות או פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית קימל
- מלח ופלפל שחור
- 3 כוסות מרק או מים
- 3 תפוחי-אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
אופן ההכנה
- . מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל.
- 2. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ולפלפל ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
- 3. מוסיפים את קוביות הפלפל, השום, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ושאר התבלינים ומערבבים.
- 4. יוצקים פנימה מרק או מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי עד לריכוך הבשר.
- 5. לבסוף מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים. מבשלים 40 דקות נוספות או עד לריכוך תפוחי האדמה והסמכת הרוטב.