פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש מפוארת

      העוגה שנקראת גם "עקיצת הדבורה" היא פאר של השקעה והרכבה, שבסיומה תתקבל יצירה שתוכלו להתגאות בה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביננשטיש : עוגת עקיצת הדבורה (נמרוד סונדרס)
      ביננשטיש : עוגת עקיצת הדבורה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לעוגת שלוש שכבות בצק- תבנית קפיץ בקוטר 22 / 24 ס"מ
      • לשתי שכבות בצק - תבנית בקוטר 26 ס"מ
      • לבצק:
      • 3 ביצים בגודל בינוני
      • 1/2 1 כוסות חלב
      • 1/4 כוס דבש
      • 1 כפית תמצית שקדים
      • 3 כוסות קמח
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 90 גרם חמאה מומסת
      • לקרם וניל שלב א':
      • 400 מיל' (1/2 1 כוסות) חלב
      • 300 מיל' (1/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 100 גרם (3/4 כוס) פודינג וניל לבישול
      • 1/4 כפית מחית וניל (לא חובה)
      • לקרם וניל שלב ב':
      • 400 מיל' (1/2 1 כוסות) שמנת מתוקה
      • 50 גרם גבינת מסקרפונה
      • 80 גרם (1/2 כוס+ כף) אבקת סוכר
      • 10 גרם מייצב קצפת (לא חובה)
      • לציפוי תחרת שקדים:
      • 90 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 70 (1/3 כוס) גרם סוכר
      • 65 (3 כפות) גרם דבש
      • 40 מיל' (2 כפות+ כפית) שמנת מתוקה
      • 100 גרם שקדים פרוסים
      • קורט מלח
      • לסירופ:
      • 100 (1/2 4 ככפות) גרם דבש
      • 100 (1/2 כוס פחות כף) מיל' מים
      • 25 מיל' (2 כפות) ברנדי

      אופן ההכנה

      • 1. מתחילים יום לפני בהכנת שלב א' של קרם הווניל: לתוך סיר בינוני שופכים את החלב, השמנת, הסוכר, הווניל ואבקת הפודינג לבישול וטורפים היטב.
      • 2. מבשלים על אש נמוכה - בינונית תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה כ- 4-5 דקות עד שהבלילה מסמיכה והופכת לפודינג. מסירים מהאש וממשיכים לטרוף כדקה נוספת.
      • 3. מעבירים את הקרם לכלי חסין חום ומכסים עם ניילון נצמד ישירות על הקרם על מנת לאטום אותו לכניסת אויר וכדי למנוע היווצרות קרום. מעבירים למקרר לצינון של 5-7 שעות.
      • 4.למחרת מכינים את הבצק: לקערת המיקסר מכניסים את הביצים, החלב, הדבש ותמצית השקדים וטורפים ידנית היטב. מכניסים פנימה את הקמח והשמרים ומתחילים ללוש עם וו גיטרה באיטיות כדקה. מגבירים את קצב הלישה לבינוני ומזלפים פנימה בהדרגה את החמאה המומסת - בתהליך זה הבצק הופך לאלסטי ודביק יותר.
      • 5. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות. בתום הלישה אם הבצק נתלה על הוו ונוצר 'חלון רשת גלוטן' (קרום שקוף ומבריק שאינו מתבקע), הבצק מוכן. מתפיחים בקערה מקומחת עם כיסוי בד נושם כשעתיים עד להכפלת הנפח.
      • 6. מקמחים קלות משטח עבודה ומורידים עליו את הבצק. משחררים את הנפח על ידי תפיחות נמרצות. לשים לכדי כדור כדקה ומעבירים על גבי תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה בתחתית ובדפנות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד 20 דקות.
      • 7.הכנת תחרת השקדים: בקלחת בינונית מבשלים את כל מרכיבי ציפוי התחרה, למעט השקדים. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב תמידי, עד שכל החומרים מתאחדים למרקם חלק. מכניסים את השקדים הפרוסים ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהתערובת הופכת מעט סמיכה בגוון חום קרמלי.
      • 8. מעבירים את תערובת השקדים הרותחת על גבי נייר אפיה גזור לקוטר התבנית בה אפינו את הבצק. משטחים בעזרת פלטה מדורגת או כף גדולה לצורת עיגול.
      • 9. מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים את עיגול תחרת השקדים (ללא נייר האפיה) על גבי הבצק שתפח בשנית בתבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות עד למבחן קיסם יבש. העוגה אמורה לקבל גוון ענברי עמוק והשקדים גוון חום.
      • 10.בזמן שהעוגה נאפית מכינים את שלב ב' של קרם הווניל: לקערת מיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את כל החומרים ומקציפים 3- 4 דקות (יש לגרוף מן התחתית מדי פעם) עד לקבלת קרם סמיך ויציב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
      • 11. מוציאים את העוגה מן התנור ומניחים על גבי קרש ל-10 דקות. מחלצים בעדינות מהתבנית ומעבירים על גבי רשת צינון ל-30 דקות לפחות.
      • 12. הכנת הסירופ: בקלחת קטנה מבשלים את הדבש והמים כ-3 דקות עד שהנוזל שקוף ודליל. מוסיפים ברנדי, מערבבים היטב ומכניסים למקרר.
      • 13. מחלקים את העוגה לשלוש דיסקיות שוות- מודדים את גובה העוגה, מחלקים לשלוש ומסמנים כל שליש בקיסם (אפשר בשתי נקודות רוחביות וכך קל יותר לחתוך באופן שווה*.
      • 14. יוצקים סירופ על גבי שתי השכבות התחתונות ומותירים מעט סירופ עבור השכבה העליונה בעת ההרכבה.
      • 15. מעבירים את הקרם הראשון שהכנו לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה עד שהקרם נפתח ומרקמו חלק. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי כדי לא לשבור את הקרם. בתום ההקצפה מכניסים פנימה את הקרם השני ומקפלים בעזרת לקקן גדול בתנועות קיפול אווריריות ורכות רק עד ששני הקרמים מתאחדים. לא להגזים כדי לא לשבור אותם.
      • 16. הרכבת העוגה: מניחים את השכבה התחתונה על גבי צלחת הגשה גדולה ושטוחה. מכניסים את הקרמים המאוחדים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים בתנועות סיבוביות. מניחים את השכבה השניה וממשיכים באותה צורה לזלף את הקרם על פניה. לבסוף מניחים מאת השכבה העליונה עם תחרת השקדים ויוצקים מעט מן הסירופ שהותרנו.
      • 17. מכניסים את העוגה למקרר לשעה, מוציאים ומגישים ברוב גאווה ובברכת שנה טובה ומתוקה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות