וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה ברוטב דלעת

השף נועם כהן מפישופ מכין מנה חגיגית של פילה דג בקרם דלעת וירוקים מוקפצים

מתכון מאת: מערכת וואלה

צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

מצרכים למתכון

  • לרוטב:
  • 1.5 ליטר ציר ירקות
  • 200 מ"ל שמנת (רשות)
  • 1 ק"ג דלעת תאילנדית או יפנית
  • 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
  • 400 גרם עלי תרד
  • צרור בצל ירוק חתוך למקטעים
  • מלח ופלפל
  • לדגים:
  • 6 יח' פילה דג ים לבן טרי עם העור (לוקוס, פלמידה, פרידה, דניס וכו')
  • מלח ופלפל
  • טימין טרי קצוץ
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות ומבשלים אותה עם הציר והשמנת אם רוצים, עד ריכוך.
  • 2. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הדלעת למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק וקרמי. מוסיפים מעט מנוזלי הבישול לפי הצורך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3. במחבת גדולה עם שמן זית מקפיצים את הברוקולי כ-2 דקות, מוסיפים את עלי התרד והבצל הירוק, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים יחד 2 דקות
  • 4. הדגים: מייבשים היטב את הדג, בעיקר את הצד של העור. מתבלים כל פילה במלח, פלפל וטימין קצוץ ומשמנים היטב בשמן זית.
  • 5. מטגנים את הפילה על מחבת חמה על הצד של העור בלבד. מומלץ ללחוץ מעט את הפילה כלפי המחבת כדי למנוע התקפלות של העור. לא הופכים- הדג לא צריך להיות מוכן עד הסוף.
  • 6. יוצקים את קרם הדלעת לתבנית או סוטאז', מסדרים מעל את הירוקים המוקפצים ומעליהם את פילה הדג עם העור כלפי מעלה.
  • 7. לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים ל-6 דקות אחרונות ומגישים.
  • פילה לוקוס על תבשיל עגבניות

  • לברק עם עשבי תיבול

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • פסטה עם קרעי דג

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • לברק אפוי בתנור עם ירקות

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • אמנון אפוי על ירקות

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • בודהה בול סלמון

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully