פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה ברוטב דלעת

      השף נועם כהן מפישופ מכין מנה חגיגית של פילה דג בקרם דלעת וירוקים מוקפצים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

      מצרכים

      • לרוטב:
      • 1.5 ליטר ציר ירקות
      • 200 מ"ל שמנת (רשות)
      • 1 ק"ג דלעת תאילנדית או יפנית
      • 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
      • 400 גרם עלי תרד
      • צרור בצל ירוק חתוך למקטעים
      • מלח ופלפל
      • לדגים:
      • 6 יח' פילה דג ים לבן טרי עם העור (לוקוס, פלמידה, פרידה, דניס וכו')
      • מלח ופלפל
      • טימין טרי קצוץ
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. הרוטב: מקלפים את הדלעת, חותכים לקוביות ומבשלים אותה עם הציר והשמנת אם רוצים, עד ריכוך.
      • 2. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הדלעת למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק וקרמי. מוסיפים מעט מנוזלי הבישול לפי הצורך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
      • 3. במחבת גדולה עם שמן זית מקפיצים את הברוקולי כ-2 דקות, מוסיפים את עלי התרד והבצל הירוק, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים יחד 2 דקות
      • 4. הדגים: מייבשים היטב את הדג, בעיקר את הצד של העור. מתבלים כל פילה במלח, פלפל וטימין קצוץ ומשמנים היטב בשמן זית.
      • 5. מטגנים את הפילה על מחבת חמה על הצד של העור בלבד. מומלץ ללחוץ מעט את הפילה כלפי המחבת כדי למנוע התקפלות של העור. לא הופכים- הדג לא צריך להיות מוכן עד הסוף.
      • 6. יוצקים את קרם הדלעת לתבנית או סוטאז', מסדרים מעל את הירוקים המוקפצים ומעליהם את פילה הדג עם העור כלפי מעלה.
      • 7. לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים ל-6 דקות אחרונות ומגישים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -