פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק כתום עם קציצות עוף

      השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין במתכון למנה שניה לחג -מרק ירקות כתמתם ומשגע עם כדורי עוף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק עם קציצות לחג של אלרן גולדשטיין (דרור עינב)
      מרק עם קציצות לחג של אלרן גולדשטיין (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור 10-16 סועדים
      • מצרכים:
      • 6 ליטר מים
      • 8- 6 יח' עצמות גב עוף (מה שנשאר אחרי פירוק העוף, לבקש מהקצב)
      • ירקות שלב א':
      • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
      • 3 גזרים קלופים שלמים
      • 2 בצלים חתוכים לקוביות
      • 8-10 שיני שום שלמות
      • 1 כרישה, החלק הלבן פרוס
      • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
      • 2 שורש פטרוזיליה
      • 4-5 ענפים של סלרי עלים חתוכים לקוביות
      • ירקות שלב ב':
      • 2 קישואים חתוכים לקוביות
      • 500 גרם דלעת חתוכה לקוביות בינוניות בגודל 2 ס"מ
      • 1/2 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים
      • 1/4 זר פטרוזיליה
      • 1/4 זר שמיר
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לכדורי העוף:
      • 700 גרם חזה עוף טחון
      • 50 גרם פירורי לחם
      • 1/3 כפית מלח
      • 1 בצל קצוץ ומטוגן במעט שמן
      • 10 עלי סלרי קצוצים
      • 2 ביצים

      אופן ההכנה

      • . שוטפים את עצמות העוף ומעבירים לסיר גדול עם 6 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומקפים שומן וקצף. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים למשך כשעה, במהלכה ממשיכים לקפות שומן וקצף.
      • 2. מסננים את הנוזל מהעצמות ומוסיפים לו את כל ירקות השורש של שלב א'. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד ריכוך.
      • 3. כאשר הגזרים השלמים רכים מוציאים אותם וטוחנים אותם בבלנדר עם חצי ליטר ממי הבישול עד קבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר.
      • 4. מוסיפים את כל הירקות של שלב ב' ומבשלים כ- 25 דקות נוספות .
      • 5. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי כדורי העוף, יוצרים כדורים ומוסיפים אותם לתוך המרק החם. מבשלים יחד עוד 15 דקות. טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל .

      עוד מתכוני מרקים

      מרק כתום עם קציצות עוף
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -