מתכונים חמים

מרק כתום עם קציצות עוף

השף אלרן גולדשטיין ממעדניית גולדשטיין במתכון למנה שניה לחג -מרק ירקות כתמתם ומשגע עם כדורי עוף

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק עם קציצות לחג של אלרן גולדשטיין

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: עבור 10-16 סועדים
  • מצרכים:
  • 6 ליטר מים
  • 8- 6 יח' עצמות גב עוף (מה שנשאר אחרי פירוק העוף, לבקש מהקצב)
  • ירקות שלב א':
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזרים קלופים שלמים
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 8-10 שיני שום שלמות
  • 1 כרישה, החלק הלבן פרוס
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 4-5 ענפים של סלרי עלים חתוכים לקוביות
  • ירקות שלב ב':
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 500 גרם דלעת חתוכה לקוביות בינוניות בגודל 2 ס"מ
  • 1/2 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים
  • 1/4 זר פטרוזיליה
  • 1/4 זר שמיר
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לכדורי העוף:
  • 700 גרם חזה עוף טחון
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן במעט שמן
  • 10 עלי סלרי קצוצים
  • 2 ביצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • . שוטפים את עצמות העוף ומעבירים לסיר גדול עם 6 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומקפים שומן וקצף. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים למשך כשעה, במהלכה ממשיכים לקפות שומן וקצף.
  • 2. מסננים את הנוזל מהעצמות ומוסיפים לו את כל ירקות השורש של שלב א'. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד ריכוך.
  • 3. כאשר הגזרים השלמים רכים מוציאים אותם וטוחנים אותם בבלנדר עם חצי ליטר ממי הבישול עד קבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר.
  • 4. מוסיפים את כל הירקות של שלב ב' ומבשלים כ- 25 דקות נוספות .
  • 5. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי כדורי העוף, יוצרים כדורים ומוסיפים אותם לתוך המרק החם. מבשלים יחד עוד 15 דקות. טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל .

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully