וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוגל מצות מתוק: פתרון מושלם לארוחות הבוקר של חול המועד פסח

ככה מבחינתנו צריך להיפתח כל בוקר של חוה"מ: עם קוגל מתוק ועשיר, המבוסס על מצות, תפוחים, צימוקים ואגוזים. קל, טעים ומזין

קוגל מצות מתוק לפסח, מצות אביב. גלי איתן,
שגר ושכח בדרך לארוחת בוקר מפנקת של פסח/גלי איתן

מתכון מגניב וקליל של "מצות אביב" לקוגל (או קיגל), אותו מאפה אטריות חם ומתקתק, אבל הפעם בגרסת המצות. מסוג הפינוקים שאפשר לאכול אותם רק בארוחות בוקר של חג הפסח. משרים מצות במים, מפוררים, מוסיפים פירות עסיסיים ושולחים לתנור.

כל מתכוני פסח שלנו נמצאים ממש פה

קוגל מצות מתוק לפסח

מתכון מאת: מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קל להכנה,2 סועדים
קוגל מצות מתוק לפסח, מצות אביב. גלי איתן,
קוגל מצות מתוק/גלי איתן

מצרכים למתכון

    • 7מצות
    • מים (להשריית המצות)
    • 4ביצים
    • ½כוססוכר
    • ½כוסשמן קנולה
    • ¼כוסשמנת מתוקה
    • 3תפוחים חתוכים לקוביות קטנות או מגוררים
    • ½כוסצימוקים איזה שאוהבים
    • ½כוסאגוזי מלך קצוצים
    • חופןשקדים (שבבים)

אופן ההכנה

איך מכינים קוגל מתוק לפסח?

  • 1
    מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 2
    ממלאים מים בקערה או בצלחת עמוקה ומשרים את המצות במים ל-2 דקות.
  • 3
    סוחטים את המצות ומפוררים לתוך קערה ריקה וגדולה.
  • 4
    מערבבים בקערה הגדולה עם כל שאר המרכיבים, חוץ משבבי השקדים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 5
    מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים מעל את שבבי השקדים ומכניסים לתנור לכחצי שעה, עד לקבלת צבע זהוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully