וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפי מוזלי ותפוחים אישיים עם אגוזים ופירות יבשים

טל סאסי

19.12.2024 / 6:00

זו הדרך להתחיל את הבוקר. האופה טל סאסי מכין מאפי מוזלי מתוקים משובצים שיבולת שועל, אגוזים ופירות שיילכו מעולה ליד הקפה הראשון של היום

לחמניות מוזלי. דרור עינב
להתחיל את היום בדרך הטובה ביותר, מאפי מוזלי/דרור עינב

אלו הם מאפי מוזלי אישיים, משובצים בפירות יבשים, אגוזים וגרעינים כמו כל גרנולה ומוזלי, אבל גם בתפוח טרי, מה שמעניק לכל עוגיה שמנמנה כזו טעם ייחודי. מושלם ליד כוס קפה או תה בבוקר קריר.

מאפי מוזלי אישיים

מתכון מאת: טל סאסי, מערכת וואלה אוכל

30 דקות עבודה,שעתיים וחצי סה"כ,קל להכנה,20 יחידות
לחמניות מוזלי. דרור עינב
מאפי מוזלי מלאים בהפתעות בריאות וטעימות

מצרכים למתכון

  • לבצק

    • 145גרםקמח כוסמין (1 כוס)
    • 175גרםקמח מלא 1/4 כוס)
    • 20גרםשמרים טריים
    • 10גרםמלח (2 כפיות שטוחות)
    • 240מ״למים פושרים (1 כוס)
  • תוספות לבצק

    • 20גרםפרג
    • 40גרםאגוזי מלך קצוצים
    • 20גרםגרעיני חמניה
    • 30גרםמשמש מיובש קצוץ
    • 30גרםשזיף מיובש קצוץ
    • 1תפוח עץ סמיט חתוך לקוביות
    • ½1 כפותסילאן
  • לציפוי

    • 50גרםשומשום
    • 50גרםגרעיני דלעת
    • 50גרםגרעיני חמניה
    • 50גרםשיבולת שועל עבה

אופן ההכנה

איך מכינים מאפי מוזלי אישיים?

  • 1
    יוצקים לקערת המיקסר את המים הפושרים. מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים מעט להמסה.
  • 2
    מוסיפים את הקמח והמלח ולשים בעזרת וו הלישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
  • 3
    יוצרים מהבצק כדור, מחזירים לקערה, מכסים בבד לח או שקית ומתפיחים כ-20 דקות.
  • 4
    מערבבים יחד את התוספות, כולל הסילאן, ומחדירים אותן לבצק שתפח מעט על ידי חיתוכו במספר מקומות והכנסתן, עד לקבלת כדור משובץ בתוספות.
  • 5
    מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות ויוצרים כדורים קטנים. מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים כל כדור בצק בתערובת הציפוי. מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • 6
    מתפיחים את הבצק כשעה נוספת.
  • 7
    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפים כ-18 דקות.
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully