אלו הם מאפי מוזלי אישיים, משובצים בפירות יבשים, אגוזים וגרעינים כמו כל גרנולה ומוזלי, אבל גם בתפוח טרי, מה שמעניק לכל עוגיה שמנמנה כזו טעם ייחודי. מושלם ליד כוס קפה או תה בבוקר קריר.
מאפי מוזלי אישיים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- 145גרםקמח כוסמין (1 כוס)
- 175גרםקמח מלא 1/4 כוס)
- 20גרםשמרים טריים
- 10גרםמלח (2 כפיות שטוחות)
- 240מ״למים פושרים (1 כוס)
תוספות לבצק
- 20גרםפרג
- 40גרםאגוזי מלך קצוצים
- 20גרםגרעיני חמניה
- 30גרםמשמש מיובש קצוץ
- 30גרםשזיף מיובש קצוץ
- 1תפוח עץ סמיט חתוך לקוביות
- ½1 כפותסילאן
לציפוי
- 50גרםשומשום
- 50גרםגרעיני דלעת
- 50גרםגרעיני חמניה
- 50גרםשיבולת שועל עבה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מאפי מוזלי אישיים?
- 1יוצקים לקערת המיקסר את המים הפושרים. מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים מעט להמסה.
- 2מוסיפים את הקמח והמלח ולשים בעזרת וו הלישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
- 3יוצרים מהבצק כדור, מחזירים לקערה, מכסים בבד לח או שקית ומתפיחים כ-20 דקות.
- 4מערבבים יחד את התוספות, כולל הסילאן, ומחדירים אותן לבצק שתפח מעט על ידי חיתוכו במספר מקומות והכנסתן, עד לקבלת כדור משובץ בתוספות.
- 5מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות ויוצרים כדורים קטנים. מערבבים את חומרי הציפוי וטובלים כל כדור בצק בתערובת הציפוי. מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- 6מתפיחים את הבצק כשעה נוספת.
- 7מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפים כ-18 דקות.