את בורקס המים גיליתי בביקורי האחרון באיסטנבול במספר גרסאות. באחת מכינות הנשים בצק עם ביצים המזכיר בצק פסטה, מרדדות אותו עד דק, מבשלות במים רותחים ולאחר מכן טובלות במים קרים. את יריעות הבצק הן מניחות האחת מעל השנייה כאשר בינהן תערובת נוזלית של חמאה, חלב ומים ובמרכז כמות גדולה של גבינות. אחרי האפייה מתקבלת שכבה עליונה קריספית שמתחתיה שכבות בצק הדומות לפסטה שבושלה במים. בגרסה אחרת טובלים בצק פילו בתערובת של ביצים, חלב ומים.
הגרסה המובאת כאן היא של הכנת בצק ביתי המכונה יופקה. בבצק עצמו אין שמן אך הוא טובל בו כשעה בתום הכנתו על מנת להיות גמיש ולהיפתח היטב. לאחר פתיחתו מתמלא אצלי המאפה בחציו בגבינות ובחציו בתרד ולפני שהוא נכנס לתנור יוצקים לתבנית תערובת של ביצה, שמנת ומים.
קיצורי דרך:
מי שרוצה לדלג על הכנת הבצק הביתי, יכול להכין את המתכון עם בצק פילו או בצק להכנת סיגרים. לפני המילוי יש רק לדאוג להבריש את הבצק הקנוי בשמן. זה עדיין יוצא מעדן.
ניתן לבחור רק במילוי אחד ולמלא איתו את כל הבצק. במקרה כזה יש להכפיל את כמות המילוי הנבחר.
בורקס מים מבצק יופקה ביתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- 3כוסותקמח
- ¾1 כוסותמים
- 1כפיתמלח
- שמן לכיסוי הבצק
לחצי תבנית במילוי גבינה
- 250גרםקוטג'
- 100גרםגבינה מלוחה שאוהבים מפוררת
- 150גרםגבינה צהובה מגוררת
- 1ביצה
לחצי תבנית במילוי תרד
- 400גרםתרד טרי קצוץ דק (אין צורך לחלוט או לאדות)
- 200גרםגבינה מלוחה שאוהבים, מפוררת
- 150גרםגבינת קשקבל מגוררת גס
להרטבת הבצק
- 1ביצה
- ¼כוסשמנת מתוקה
- ¼כףמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים בורקס מים מבצק יופקה ביתי?
- 1הבצק: לשים קמח, מים ומלח עד לקבלת בצק רך ונעים.
- 2יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בתבנית האחד ליד השני. מכסים אותם בשמן ונותנים להם לנוח כך לפחות שעה.
- 3המילוי: מערבבים בשתי קערות נפרדות את מרכיבי כל אחד מהמילויים. במידה ובוחרים במילוי אחד לכל המאפה, מכפילים כמות.
- 4פתיחה ומילוי של הבצק: מוציאים כדור מהשמן ופותחים אותו בעזרת הידיים. מותחים אותו לצדדים עד למעין עלה בגודל 25*25 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ. ככל שהבצק יותר דק כך ייטב .
- 5מניחים את המלית בקצה העלה שנוצר, מגלגלים לרולדה ולאחר מכן יוצרים שבלול. ממשיכים כך עם כל הכדורים ומניחים בתבנית עגולה, גדולה ומשומנת היטב זה לצד זה.
- 6מרטיבים את הבצק: מערבבים את כל החומרים לתערובת הרטבת הבצק ושופכים אותה בעדינות בין השבלולים. התערובת אמורה להיות בחצי גובה המאפים.
- 7אופים: מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, עד הזהבה והשחמה.
- 8טיפ: ניתן להשתמש בבצק כבסיס לבורקס מעולה במילוי בשר או חלקי פנים גם ללא הרטבת הבצק בבלילת השמנת והביצים. התוצאה שונה כמובן, אך טעימה לא פחות.