וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס פקאן ומייפל שרק רוצים קפה

עודכן לאחרונה: 4.5.2025 / 7:14

לפעמים כל מה שצריך כדי להתחיל את היום טוב יותר זה פינוק מתוק שיחכה לנו בנאמנות לצד הקפה

מאפינס פקאן ומייפל. אלון מסיקה
כמה שהם יפים וטעימים. מאפינס פקאן/אלון מסיקה

כדי להתחיל את השבוע קצת יותר טוב ולחזור לשגרה מבורכת, צריך קודם כל לדאוג למאפינס מפנקים, שיחכו לנו בנאמנות לצד הקפה.

הפעם מדובר במאפינס רכים ואגוזיים עם פקאן בפנים ובחוץ ותוספת של מעט מייפל מעל, כי השניים האלה פשוט הולכים נהדר ביחד.

מאפינס פקאן ומייפל. אלון מסיקה
אגוזים בפנים ובחוץ. מאפינס פקאן/אלון מסיקה

השמנת החמוצה תבטיח את המרקם הרך והכייפי ואם תקפידו לא לערבב אותם יתר על המידה אחרי הוספת הקמח, הם גם יתקבלו אווריריים מאוד.

הכי פשוט וקל להכין אותם בקערה אחת - אפשר עם מטרפה ואפשר לעשות את החיים אפילו קלים יותר ולתת לבלון ההקצפה של המיקסר לעשות את מעט העבודה.

עוד בוואלה

מאפינס של קיץ: מאפינס אפרסקים ופירורים שמכינים בלי מיקסר

לכתבה המלאה

מאפינס מייפל ופקאן

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,40 דקות סה"כ,קל להכנה,12 יחידות
מאפינס פקאן ומייפל. אלון מסיקה
מאפינס פקאן ומייפל

מצרכים למתכון

  • ל- 12 יחידות מאפינס:

    • 3ביצים בטמפרטורת החדר
    • 100גרםחמאה רכה, בטמפרטורת החדר
    • ½כוססוכר לבן (100 גרם)
    • ½כוססוכר דמררה (100 גרם)
    • 200גרםשמנת חמוצה
    • 1כפיתתמצית וניל
    • 100גרםפקאנים טחונים
    • ¼1 כוסותקמח תופח
  • מעל המאפינס:

    • 50גרםאגוזי פקאן (12 חצאים שלמים והשאר גרוס)
    • סירופ מייפל

אופן ההכנה

איך מכינים מאפינס מייפל ופקאן?

  • 1
    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את שקעי תבנית המאפינס.
  • 2
    במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד חמאה ושני סוגי סוכר כ-5 דקות.
  • 3
    מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה - כל פעם ביצה אחת, מחכים שהיא תיטמע בתערובת ורק אז מוסיפים את השנייה.
  • 4
    מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הווניל, וממשיכים להקציף.
  • 5
    מוסיפים את הפקאנים הטחונים ואת הקמח התופח ומערבבים רק עד לאיחוד המסה ולא יותר, כדי לא לפתח גלוטן וליצור מאפינס דחוסים.
  • 6
    יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים, כ-3/4 מגובהו של כל שקע. מניחים חצי פקאן מעל כל אחד ועוד קצת פקאנים גרוסים.
  • 7
    אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפינס יציבים. מיד כשהם מוכנים מברישים בסירופ מייפל.
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully