כדי להתחיל את השבוע קצת יותר טוב ולחזור לשגרה מבורכת, צריך קודם כל לדאוג למאפינס מפנקים, שיחכו לנו בנאמנות לצד הקפה.
הפעם מדובר במאפינס רכים ואגוזיים עם פקאן בפנים ובחוץ ותוספת של מעט מייפל מעל, כי השניים האלה פשוט הולכים נהדר ביחד.
השמנת החמוצה תבטיח את המרקם הרך והכייפי ואם תקפידו לא לערבב אותם יתר על המידה אחרי הוספת הקמח, הם גם יתקבלו אווריריים מאוד.
הכי פשוט וקל להכין אותם בקערה אחת - אפשר עם מטרפה ואפשר לעשות את החיים אפילו קלים יותר ולתת לבלון ההקצפה של המיקסר לעשות את מעט העבודה.
מאפינס מייפל ופקאן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל- 12 יחידות מאפינס:
- 3ביצים בטמפרטורת החדר
- 100גרםחמאה רכה, בטמפרטורת החדר
- ½כוססוכר לבן (100 גרם)
- ½כוססוכר דמררה (100 גרם)
- 200גרםשמנת חמוצה
- 1כפיתתמצית וניל
- 100גרםפקאנים טחונים
- ¼1 כוסותקמח תופח
מעל המאפינס:
- 50גרםאגוזי פקאן (12 חצאים שלמים והשאר גרוס)
- סירופ מייפל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מאפינס מייפל ופקאן?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את שקעי תבנית המאפינס.
- 2במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד חמאה ושני סוגי סוכר כ-5 דקות.
- 3מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה - כל פעם ביצה אחת, מחכים שהיא תיטמע בתערובת ורק אז מוסיפים את השנייה.
- 4מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הווניל, וממשיכים להקציף.
- 5מוסיפים את הפקאנים הטחונים ואת הקמח התופח ומערבבים רק עד לאיחוד המסה ולא יותר, כדי לא לפתח גלוטן וליצור מאפינס דחוסים.
- 6יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים, כ-3/4 מגובהו של כל שקע. מניחים חצי פקאן מעל כל אחד ועוד קצת פקאנים גרוסים.
- 7אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפינס יציבים. מיד כשהם מוכנים מברישים בסירופ מייפל.