וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עכשיו בבסטה: מתכונים עם אפרסק

ארז שבו

15.7.2012 / 7:30

טארט אפרסק וקרם שקדים, קראמבל מהיר או סלט אנדיב מריר-מתוק. השף ארז שבו מכרמא הירושלמית מכין מנות עסיסיות עם אפרסק

סלט אנדיב, גבינה כחולה ואפרסק. דניאל הוליסטר, דניאל אליסטר
סלט אנדיב, אפרסקים ופרוסת רוקפור ברוטב הדרים/דניאל אליסטר, דניאל הוליסטר

סלט אנדיב, אפרסקים, תאנים עם תערובת פיצוחים ופרוסת רוקפור ברוטב הדרים

חומרים:
2 ראשי אנדיב
1 אפרסק בשל
2 תאנים
50 גרם רוקפור

תערובת פיצוחים:
כף (10 גרם) חמניה
כף (10 גרם) שקדים
10גרם חמניה
כף (10 גרם) צנובר

2 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/2 כף דבש או סילאן
כף שמן זית
טיפה מלח


אופן הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחדיו בקערת הגשה.

2. בקערה נפרדת מכינים את רוטב ההדרים על ידי ערבוב החומץ הבלסמי, מיץ התפוזים, כף הדבש, שמן הזית וקורט המלח.

3. מוסיפים את הרוטב לירקות ומוסיפים את גבינת הרוקפור.

קראמבל אפרסקים. דניאל הוליסטר, דניאל אליסטר
קראמבל אפרסקים/דניאל אליסטר, דניאל הוליסטר

קראמבל אפרסקים

חומרים ל-5 מנות:
5 אפרסקים
2 כפות סוכר
תמצית וניל
קורט קינמון

3/4 כוס (100 גרם) קמח
1/4 1 כוסות (100 גרם) אבקת שקדים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה קרה

אופן הכנה :

1. חותכים את האפרסקים ומניחים אותם במסננת עם סוכר, וניל וקינמון.

2. להכנת הקראמבל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת השקדים, סוכר והחמאה במהירות איטית עד לקבלת מרקם פירורי.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3. בכלי חסין אש מסדרים שיכבה של אפרסקים ומעליה מפזרים את פירורי הקראמבל, ומכניסים לתנור עד שמזהיב.

4. מומלץ להגיש עם גלידת וניל משובחת

טארט שקדים ואפרסק. דניאל הוליסטר, דניאל אליסטר
טארט אפרסקים עם קרם שקדים/דניאל אליסטר, דניאל הוליסטר

טארט אפרסקים עם קרם שקדים

על מנת להשביח את טעם קרם השקדים, מומלץ להכין אותו יום לפני.

חומרים:
4 אפרסקים פרוסים
50 גרם שקדים קלויים
אבקת סוכר

לקרם שקדים:
125 גרם חמאה
1/2 כוס +כף (125 גרם) סוכר
2 ביצים
1/3 1 כוסות (125 גרם) אבקת שקדים
כף גדושה קמח

להכנת הבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות (130 גרם) סוכר
קורט מלח
3/4 כוס (50 גרם) אבקת שקדים טחונים
1/3 2 כוסות (330 גרם) קמח
1 ביצה


אופן הכנה:
1. מומלץ להכין את קרם השקדים יום קודם: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

2. מוסיפים לתערובת את הביצים ולאחר מכן אבקת שקדים וקמח. מכניסים למקרר (מומלץ ללילה) על מנת שטעמי התערובות יתחברו.

3. מכינים את הקלתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים, פרט לביצה ומערבלים היטב עד שנוצר מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה, ממשיכים לערבל, מהדקים את הבצק לכדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומורידים את הניילון הנצמד. על משטח מקומח מרדדים את הבצק, מסדרים אותו בתבנית פאי ומחזירים למקרר עד האפייה.

5. מחממים תנור ל-160 מעלות.

6. מוציאים את הקלתית מהמקרר ומורחים את קרם השקדים על תחתיתה.

7. מסדרים את האפרסקים ומכניסים לתנור החם ל15-20 דקות, או עד שהטארט מזהיב מעט.

8. מקשטים בשקדים קלויים פרוסים ואבקת סוכר.


עוד בעונה: במיה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully